Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Jimmy Page připravuje souborné vydání tvorby Led Zeppelin

Kultura

  12:00
LONDÝN - Dosud nezveřejněný studiový materiál i všechny vydané nahrávky od debutového alba až po poslední desku Coda má obsahovat chystaná exkluzivní edice.

Členové kapely Led Zeppelin: Robert Plant, John Paul Jones a Jimmy Page foto: Reuters

Kytarista Jimmy Page připravuje exkluzivní souborné vydání tvorby skupiny Led Zeppelin. Nová edice má obsahovat vše od debutového alba Led Zeppelin I (1968) až po poslední desku Coda, která vyšla v roce 1982, tedy až po smrti bubeníka Johna Bonhama a rozpuštění kapely.

"Celý katalog byl naposledy remasterován před 20 lety," řekl Page magazínu Rolling Stone. Legendární kytarista si od nejmodernější techniky slibuje ještě lepší zvuk.

Kromě toho bude kolekce obsahovat jako bonus dosud nezveřejněný studiový materiál, jenž byl dosud známý jen z nelegálních kopií v nízké kvalitě. Jde o alternativní verze různých songů, řekl Page.

Na trhu je koncertní film a album

Tento měsíc vyšel Zeppelinům koncertní film a koncertní album Celebration Day zachycující jediný společný velký koncert jejich zbývajících členů. V roce 2007 se v Londýně na počest zakladatele vydavatelství Atlantic Records Ahmeta Erteguna sešel Page se zpěvákem Robertem Plantem. Za bicí usedl Bonhamův syn Jason.

O 18 tisíc vstupenek tehdy usilovalo online na 20 milionů fanoušků skupiny. Šťastlivci, kteří byli vylosováni, pak slyšeli během večera 16 písniček, včetně největších hitů jako Whole Lotta Love, Kashmir a Stairway to Heaven.

Autor:

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč