Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

‚Jsem stále od rány.‘ Sylvester Stallone již podruhé vyvracel fámy o své smrti

Kultura

  6:00
LOS ANGELES - Herec Sylvester Stallone na sociálních sítích musel již podruhé fanouškům dokazovat, že ještě opravdu není po smrti. K fámě přispěly i fotky, na kterých herec bojuje s rakovinou. Šlo ale pouze o záběry z natáčení filmu. Stallone se přitom v květnu podívá i do Prahy.

Kdybych měl na výběr, neživil bych se herectvím, ale malbou, říká Stallone foto: Reuters

Herec Sylvester Stallone na sociálních sítích musel již podruhé fanoušky přesvědčovat, že ještě není po smrti. Hoax se rozšířil z neznámého, pravděpodobně ale čínského zdroje. K úmrtním příspěvkům někdo připojil i věrohodné obrázky sešlého Stalloneho, na kterých vypadá velmi nemocný. 

Fotky, které měly hollywoodskou hvězdu zachycovat těsně před smrtí, byly ale poze snímky z filmu Creed 2, který herec právě natáčí. V něm se slavný Rocky Balboa, boxerský trenér, potýká s rakovinou. S touto nemoci bojoval již v prvním díle.

„Sylvester Gardenzio Stallone dnes v ranních hodinách podlehl rakovině prostaty. Vážné zdravotní problémy se snažil udržet v tajnosti. Svůj boj prohrál,“ píše se v jednom z příspěvků, který se šířil po sociálních sítích. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. 

„Prosím, ignorujte tuhle hloupost. Jsem zdravý, v pořádku a šťastný. Jsem stále od rány,“ napsal Sly, jak se Stallonemu přezdívá, na svůj Instagram.

Please ignore this stupidity… Alive and well and happy and healthy… Still punching!

Příspěvek sdílený Sly Stallone (@officialslystallone),

Zajímavé ale je, že podobné a rychle se šířící lži vyvracel Stallone již v září 2016. Tehdy se předpokládalo, že za hoaxem stojí dokonce zpravodajská stanice CNN. I v tomto případě musel herec na svůj Instagram přidat fotku, aby fanouškům dokázal, že je stále naživu.

Sylvester Stallone se na konci května podívá i do Prahy v rámci akce Večer s Megastar. 28. května vystoupí v rámci několikahodinového rozhovoru v Tipsort Aréně.

Sylvester Stallone alias Rocky Balboa.
Sylvester Stallone režíroval první díl Postradatelných a je jednou z hlavních...