Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jsi zatraceně úžasná, Praho, děkoval Michael

Kultura

  0:53
PRAHA - Již podruhé letos potěšil české fanoušky britský zpěvák a skladatel George Michael. V pondělí večer vystoupil v pražské O2 areně s více než dvouhodinovým programem, který připravil pro své turné Symphonica: The Orchestral Tour.

Zpěvák George Michael vystoupil v Praze. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Zahájil ho před třemi měsíci ve Státní opeře Praha. I pondělní večer zpěváka doprovodil Český národní symfonický orchestr.

George Michael, Londýňan s řeckými kořeny, publikum nejprve pozval do klidného symfonického přístavu. Vyplnil ho pomalejšími skladbami a cover verzemi písní svých kolegů muzikantů, třeba Stinga či nedávno zesnulé Amy Winehouseové, které byly upravené pro symfonický orchestr.

George Michael na pražském koncertě.

V druhé půli koncertu zpěvák fanoušky rozpumpoval osvědčenými a zřejmě i velmi očekávanými hity. "Praho, jsi zatraceně úžasná," děkoval několikrát nadšenému publiku osmačtyřicetiletý zpěvák. Jednu skladbu věnoval speciálně české metropoli. Odměnou mu byly nadšené ovace publika, které si jednoho z nejhranějších zpěváků v Británii několikrát povolalo zpátky.

Skladatel George Michael vystoupil v Praze v rámci svého turné Symphonica:

George Michael představil i nové skladby, jako je třeba Where I Hope You Are, kterou napsal pro svého bývalého přítele. Zpěvák se hlásí k homosexuální komunitě. Patří k nejvýraznějším osobnostem britské pop-rockové, soulové a rhythm and bluesové scény. Jsou s ním spojeny hity Freedom! '90, Too Funky, Faith, I Want Your Sex či Jesus To a child.

Drogové delikty

Osobní život zpěváka a skladatele prolínají různé drogové excesy. Například loni měl autonehodu, kdy se svým vozem naboural do obchodu v Londýně. Policie ho našla na místě činu pod vlivem omamných látek a poslala ho na osm týdnů do vězení. V roce 2006 během rozhovoru s britskou televizí ITV1 zase kouřil hašiš, o kterém tehdy tvrdil, že se po něm cítí šťastný a vyrovnaný.

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.