Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Jste kapitán lodi v Suezském průplavu? Zkraťte si čekání vtipným hudebním seznamem na Spotify

Odborníci se ale obávají, že obrovská loď Ever Given, která je dlouhá 400 metrů a má celkovou hmotnost téměř 220 000 tun, se vklínila tak hluboko do písku, že nebude možné ji uvolnit bez odebrání části nákladu. foto: Reuters

SUEZ - Na hudební platformě Spotify si získal popularitu hudební seznam (takzvaný playlist) vytvořený pro kapitány lodí čekajících, než bude Suezský průplav znovu uvolněný. Recesistický seznam obsahuje písně s trefnými názvy.
  12:01

Špatný den (Bad Day), Hejbni se (Move), Ups (Oops), Nemám kam odplout (Nowhere to Go) nebo Balada o úzkém místě (Ballad of a Thin Place). To jsou jen některé z písní, které se objevily na satirickém playlistu na streamovací službě Spotify.

V Suezském průplavu uvíznutá loď Ever Given způsobila zácpu plavidel. Na snímku...
Suezský průplav zablokovaný plavidlem Ever Given, jednou z největších...

Seznam více než sto tematicky nazvaných skladeb všech možných žánrů vytvořila uživatelka Ilke Kartalová. Díky své trefné „nátuře“ si seznam písní pro kapitány zaseklých lodí získal na Spotify pozornost i ostatních uživatelů. 

Námořní Deborah a Rychlík přátelství. Internet se baví podivnými jmény lodí uvízlých u Suezu

Dne 23. března zablokovala Suezký průplav loď Ever Given. Vyprošťovací práce stále probíhají a kanál ještě není průplavný. Experti odhadují, že na místě trpělivě čeká asi 450 dalších lodí.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!