130 let
Kapela The Tap Tap na Koncertu proti konci světa v prosinci 2012

Kapela The Tap Tap na Koncertu proti konci světa v prosinci 2012 | foto: MAFRA - Tomáš Krist

Kapela The Tap Tap bude slaňovat Palác kultury

Kultura
  •   14:00
PRAHA - Kapela tělesně postižených studentů a absolventů škol Jedličkova ústavu The Tap Tap pořádá festival ke 100 letům této instituce. Zahájení má být adrenalinové.

Společně s dalšími handicapovanými učiní The Tap Tap 4. května v jedenáct hodin historicky první pokus o slanění vozíčkářů z budovy Paláce kultury. Odstartují tím první ročník festivalu „Pojď dál“, jímž oslaví 100. výročí Jedličkova ústavu v Praze. Festival pořádá občanské sdružení Tap a kapela The Tap Tap na Vyšehradě, v prostorách Jedličkova ústavu a jeho blízkého okolí. Kromě pořádající kapely zahraje Čechomor a Tam Tam Batucada.

Chodit neumíme, ale leccos jiného ano

„Bude to show plná napětí, strachu, ale i radosti z překonávání sebe sama," říká k úvodní akci mluvčí projektu Jana Augustinová. "Chceme dokázat nejen sobě, ale i vám, že dokážeme mnohem víc, než na co vypadáme. Chodit neumíme a umět nebudeme, ale leccos jiného ano, a tak toho chceme využít a ukázat se v situacích, které se od nás nečekají. Budeme rádi, když nám přijdete fandit. Vstup je zdarma, nečekáme víc, než že nám budete držet palce.“

Kapela The Tap Tap na Koncertu proti konci světa v prosinci 2012

Na adrenalinové slaňování vozíčkářů má navázat za doprovodu bubnů kapel The Tap Tap a Tam Tam Batucada taneční průvod. Následovat bude ukázka dalších sportovních aktivit lidí s handicapem, jako například lukostřelba, jízda na trojkolce, hod koulí nebo Boccia. Odpoledne pak bude patřit hudbě a na závěr The Tap Tap pokřtí své nové CD Moje Volba. Album nese název podle stejnojmenného hitu, který přímo pro kapelu napsal Jarda Svoboda ze skupiny Traband.

Autor: Lidovky.cz