Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Karlovy Vary, den čtvrtý: tiskovka s Judem Law

Kultura

  19:17
KARLOVY VARY - Jude Law konečně vystupuje z šedého festivalového auta. Je elegantní, nemá ponožky a tváří se extaticky. "Tady je tak krásně," je první věta, kterou mi řekne. Tiskovka, kterou mu mám moderovat, začíná za pár minut. Jako obvykle jsem tak nervózní, že si ji neužiju.

Veronika Bednářová na tiskové konferenci s Judem Law foto: Jan Handrejch

Jude si nejdřív odskočí podepsat se do památníků i na fotky. Mohl by to dělat čtyři hodiny, ale za chvíli už vchází do sálu, k prasknutí narvaném novináři. Nedostatek času, kolem malá suita PR manažerů a asistentů. Jeho tisková agentka mi říká: "Kdyby se nějaký novinář ptal divně, tak otázku přejděte." Odpovídám jí, že u nás se divně nikdo neptá.

Zato Jude Law nemůže být bezstarostnější; naprosto rozzářená star letošního karlovarského festivalu.

Ptám se, jak si užívá Vary a jestli už si stihl dát ve Varech panáka s předsedou hlavní poroty, americkým producentem Ronem Yerxou, se kterým se spřátelil při natáčení kasovního trháku Návrat do Cold Mountain, odpovídá: "Festival je výjimečný svým publikem a atmosférou. Nemůžete se na ni připravit. Teprve když přijedete do města, uvědomíte si, že je tu spousta mladých lidí, kteří se radují a ve festivalovém duchu oslavují svou lásku k filmu. Je neuvěřitelně malebné a krásné, přijet v noci a vidět krásu města. Včera jsme šli s panem Bartoškou na večeři a pak na skleničku a atmosféra v ulicích je skutečně mimořádná. A s Ronem Yerxou jsem se včera minul o deset minut: určitě se s ním ještě dneska uvidím."

A jaká že to byla včera večer sklenička? Jude Law přijel přesně v deset večer a po večeři šel ještě na narozeninovou party Jiřího Macháčka. Ten se sice chvíli divil, že nebude na své party nejslavnější, ale pak si s Judem rádi zahrál Go, Johny, Go!

Celé Vary dnes nemluví o ničem jiném. A právě v tom, to má Jude Law pravdu, je jejich atmosféra jedinečná.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!