Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kašpárek v rohlíku plánuje 'střelenou' knihu i mobilní show

Kultura

  13:08
PRAHA - Projekt Kašpárek v rohlíku letos nabídne knihu i pojízdný koncertní program. Skupina tvůrců kolem hnutí Bejbypank, které se snaží spojovat zábavu dětí a dospělých, uspořádá 7. září velký rodinný festival Kefír. Informoval o tom principál souboru David Dvořák.

Kašpárek v rohlíku na koncertě v Lucerně foto: Ondřej Němec

V dubnu vydá Kašpárek v rohlíku "velkou střelenou knihu" s originálními texty z Kašpárkova života, všemi písničkovými texty i notovým zpěvníkem.

"Odkryjeme příběh Kašpárka v rohlíku od jeho narození až po jeho pomyslnou cestu na vrchol národní zábavy. Tento příběh by měl inspirovat k tomu, aby se děti nebály plnit své sny, i když se zdají neuskutečnitelné," uvedl Dvořák.

Principál a autor kašpárkovských textů David Dvořák

Dodal, že vybrané výtisky budou skutečně "střelené" brokem ze vzduchovky Kašpárkovými muzikanty a bude možné je vyhrát ve speciálních soutěžích.

O festivalu Kefír:

Festivalu Kefír se uskuteční 7. září na zatím neupřesněném místě. Pořadatelé se inspirovali u rodinných festivalů v Anglii a západní Evropě, jako je například CampBestival. 

Na festival Kefír bude Kašpárek a jeho kapela putovat v průběhu roku na speciálním cirkusovém povoze a chystá se zastavit na zajímavých akcích a místech v celé České republice.

Kašpárek v rohlíku se veřejnosti představil před pěti lety; na kontě má několik divadelních představení, tři dlouhohrající desky a vánoční singl.

Letošní program navazuje na loňskou koncertní show Ten Halywůd. S projektem Kašpárek v rohlíku spolupracují například Márdi a Mejla z kapely Vypsaná fixa, Jan Kalina ze Sto zvířat, Jura Hradil z Tata Bojs, Jiří Zemánek ze skupiny Wohnout a Romana Neumannová známá z formace Znouzectnost.

"My všichni v Kašpárkovi v rohlíku zažíváme pocit, který je klenotem mezi všemi pocity. Kladná dětská odezva je přece strašně dobrá věc," uvedl zpěvák a kytarista Márdi z Vypsané fixy.

Autoři: ,