Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Katarzia vsadila na silné texty a elektroniku. V úterý nové album představí v Praze

Kultura

  14:00
PRAHA - Slovenská zpěvačka Katarzia, vlastním jménem Katarína Kubošiová, s nedávno vydaným albem Antigona sbírá jeden úspěch za druhým. Hovoří se o něm jako o možném album roku. Už v úterý 11. prosince představí Katarzia hudbu z nabité desky v pražském klubu Meet Factory. O den později pak v rámci česko-slovenského turné vystoupí v brněnském Kabinetu Múz.

Slovenská zpěvačka Katarzia. foto: FB Katarzia

Na českém a slovenském poli září jako nikdo jiný. Slovenská zpěvačka Katarzia vytvořila ve spolupráci s producentem Jonatánom Pastirčákom, známým též jako Pjoni, začátkem roku hudbu pro inscenaci hry Antigona Slovenského národního divadla, která následně vyšla v podobě stejnojmenného alba pod značkou Slnko Records.

Slovenská zpěvačka Katarzia.
Katarzia - Katarína Kubošiová

Přijíždí slovenský objev Katarzia, dívka ve zmutovaném kroji

Katarzia se posledním albem zařadila do jiného hudebního proudu. Od poetických textů se přesunula k palčivým problémům současné doby. Například na songu s názvem Antigona, jehož text je vedle Nepohodlné osoby jeden z nejvýraznějších, spolupracovala s producentem Pjonim. “Som nepohodlná osoba, chcú aby som bola iba kulisa, ozdoba, nevadí, verím v dobro viac, ako katolícky kňaz, budem sa ho snažiť presadiť,” zpívá v písni, kterou věnovala novinářům a pronásledovaným osobám.

Katarzia hlavně změnila žánr. Původně písničkářka vsadila na elektronickou produkci s minimalistickým zvukem a zpěvem, který mnohdy hraničí s ženským rapem. “Po tom, co odehraheme s Jonatánem koncerty, bych ráda pracovala na nových věcech a ponořila se hlouběji do Abletonu, hledám koncept dalších písní a inspiraci,” prozradila Katarzia k plánům po turné.

NEPOHODLNÁ OSOBA TOUR 2018

11.12. Praha, Meetfactory

12.12. Brno, Kabinet Múz 

14.12. Žilina, StanicaŽilina-Záriečie

15.12. Banská Bystrica, Záhrada

19.12. Trnava, Malý Berlín 

20.12. Bratislava, MMC 

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...