Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

SOUTĚŽ: The Guardian ji označil za nejvlivnější autorku své generace. Vyhrajte její novou knihu Kdepak jsi, krásný světe

Kultura

  14:00
Stejně jako předchozí díla Sally Rooneyové nabízí i její prozaická novinka Kdepak jsi, krásný světě zcela odhalující, až intimní vhled do života mladých lidí. Zároveň v ní stále silněji zaznívá i hlas uvědomující si současné problémy světa – jeho rozpornost, nespravedlivost, a zejména neudržitelnost.

Kdepak jsi, krásný světe foto: Argo

V novém románu Sally Rooneyové, světoznámé autorky bestsellerů Normální lidi a Rozhovory s přáteli, se setkáváme se čtyřlístkem hrdinů, kteří jsou sice ještě pořád mladí, ale už je dohání realita života. Spisovatelka Alice se po psychickém zhroucení přestěhuje na venkov a seznámí se s Felixem, obyčejným klukem, který pracuje ve skladu. Její kamarádka Eileen zůstává po škole v Dublinu, prochází porozchodovou krizí a myšlenkami se neustále vrací k Simonovi, své lásce z dětství.

A jak knohu vyhrát? Stačí odpovědět na jednoduchou otázku: Kolik je Sally Rooneyové let? Své odpovědi posílejte do neděle 30. října. Ze správných vybereme vítěze.

Kniha Kdepak jsi, krásný světe vyšla v rámci Velkého knižního čtvrtka.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!