Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kdo reprezentuje Ameriku? Sacha Baron Cohen si v novém seriálu utahuje z celebrit

Kultura

  16:00
WASHINGTON - Už jste si někdy nechali podepsat sadu na waterboarding od Dicka Cheneyho? Komik a provokatér Cohen se po deseti letech vrací na televizní obrazovky v sedmidílném projektu Who is America? (Kdo je Amerika/ Kdo reprezentuje Ameriku?).

Sasha Baron Cohen (vpravo) jako expert na terorismus a bývalý důstojník izraelské armády Erran Morad. Seriál Who is America? foto: Showtime

Sedmidílná minisérie Who is America? je natočena jako provokativní a zinscenovaný dokument (mockumentary). Mistr převleků Sacha Baron Cohen se v ní převtělil do čtyřech různých postav - konspiračního teoretika a novináře Ruddicka, doktorku genderových studií Cain-N’Degeocellovou, bývalého vězně Shermana a experta na terorismus Morada. V jejich kůžích konfrontuje známé americké postavy z veřejného života - politiky, lobbisty, experty na umění, obhájce práva na držení zbraní, feministky, bývalé vězně a řadu dalších. Protože kdo vlastně reprezentuje Ameriku?

Britský komik Sacha Baron Cohen a jeho nová pánská móda.
Sacha Baron Cohen jako arabský diktátor

V prvním díle například Cohen naprosto zmátl Bernieho Sanderse, senátora a bývalého kandidáta na prezidenta. Cohen za ním přijde v převleku za novináře Ruddicka a navrhuje přesouvání majetku od bohatých k chudým. Schválně při tom plete procenta a působí dost neurvale. Klasický Cohen se ani po Boratovi, Brunovi ani Diktátorovi nezměnil.

‚Zaplatím za vás pokutu,‘ vzkázal tvůrce Borata Čechům, kteří se fotili v ikonických plavkách

Sasha Baron Cohen na sebe české publikum naposledy upozornil, když zaplatil pokutu za skupinu Čechů, kteří na sebe v kazašské Astaně oblékli na veřejnosti provokativní plavky ve tvaru V. Ty zprofanoval právě Cohenův kazašský reportér Borat. Herec se pak s Čechy ještě setkal v Londýně a zašli spolu na pivo.