Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kdo žere psy? Prozradí klubová noc United Islands

Kultura

  13:30
PRAHA - Album s provokativním názvem Kdo žere psy? pokřtí ve čtvrtek 21. června v Divadle Archa kapela Allstar Refjúdží Band.

Allstar Refjúdží Band při natáčení klipu

Kapela Allstar Refjúdží Band pod vedením amerického hudebníka Michaela Romanyshyna propojuje hudbu různých stylů a kulturních zdrojů. I k těm nejvážnějším problémům světa se kapela vyjadřuje humorem a sebeironií.

Hlavními protagonisty kapely jsou čínská zpěvačka Jing Lu, kurdský zpěvák a hráč na arabskou loutnu Miran Kasem, zpěvák a hudebník Philipp Schenker ze Švýcarska a arménský akordeonista Gugar Manukjan. Na novém albu hostují i další hudebníci. Například ve skladbě Dětské sny jsou to tři dvanáctiletí romští chlapci Marek Baláž, Patrik Gorol a Milan Makula z Ústí nad Labem, kteří rapují svou vlastní poezii.

United Islands: 200 hodin hudby

Nejrozsáhlejší Klubová noc v historii Prahy, kterou začne letošní festival United Islands, otevře brány 26 pražských klubů včetně těch nejznámějších. Zahájení Klubové noci proběhne v 18 hodin v prostorách dvorany Nosticova paláce, kterou u příležitosti festivalu otevře Ministerstvo kultury pro veřejnost.

Open air část festivalu začíná v pátek 22. června v brzkých odpoledních hodinách na pěti scénách na Střeleckém ostrově, Kampě a v klubu Jazz Dock. Přehlídka láká na kapely z 21 zemí a celkem 200 hodin hudby. Vystoupí na ní například „holandští Prodigy“ Kraak & Smaak, anglická kytarovka O Children, polští "etno pankáči" R.U.T.A., nebo legendy české scény Tichá dohoda či Monika Načeva. Program festivalu lze prostudovat na webu unitedislands.cz.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!