130 let
Kool & The Gang

Kool & The Gang | foto: Reprofoto

Kmotři amerického diska Kool and the Gang se chystají poprvé do Prahy

Kultura
  •   23:34
PRAHA - Americká kapela Kool & The Gang vystoupí 28. října v pražském klubu SaSaZu. Skupina považovaná v 70. letech za jedny z otců stylu disko vystoupí i s baskytaristou Robertem "Kool" Bellemem, který stál v roce 1964 u zrodu skupiny Jazziacs, předchůdce Kool & The Gang.

Hudba Kool & The Gang zazněla v úspěšných filmech Horečka sobotní noci či Pulp Fiction a hity jako Celebration, Cherish nebo Ladies Night ovládly na přelomu 70. a 80. let minulého století hudební žebříčky. "Vstupenky je možné zakoupit v předprodejích za 650 korun, cena je platná pro prvních pět set kusů," uvedl za pořádající společnost Pink Dot Petr Tajčman. Kapacita klubu je zhruba dva tisíce návštěvníků.

Kool & The Gang byli v té době poměrně úspěšnou skupinou. Jejich melodie se často využívají k samplování v hiphopu a muzice r'n'b. V sestavě působí pět ze šesti původních členů. V Praze by se měli objevit Amir Bayyan, Claydes Smith, Clifford Adams, Dennis D.T. Thomas, Earl Toon, Jr., George Brown, Michael Ray, Robert "Kool" Bell a Ronald Bell. Zpěvák James Taylor, který se skupinou zažil její nejlepší léta, pokračuje v sólové dráze. Kapela Kool & The Gang prodala za svou kariéru více než sedmdesát milionů nosičů, za něž získala třicet jedna zlatých a platinových alb.

Autor: ČTK
  • Vybrali jsme pro Vás