Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Knihovna v Králíkách navrhla charitu do Čtení pomáhá

Kultura

  13:44
Do propagace projektu Čtení pomáhá se již zapojila řada knihoven z celé České republiky. Kolektiv městské knihovny v Králíkách se do projektu osobně angažoval – během říjnového Týdne knihoven zaměstnankyně knihovny připravily prezentaci projektu pro děti ze základních škol ve městě i blízkém okolí a samy se zasloužily o realizaci konkrétního charitativního projektu.
Čtení pomáhá (ilustrační foto).

Čtení pomáhá (ilustrační foto). foto: Lidovky.cz

"Napadlo nás, že nejlepší motivací pro naše děti bude, když se do Čtení pomáhá dostane sbírka, jejíž výtěžek pomůže konkrétnímu člověku, kterého samy znají," vysvětluje ředitelka Městské knihovny v Králíkách, Ivana Marečková.

Místní základní školu praktickou navštěvuje 11-letý Míša, který trpí těžkou formou dětské mozkové obrny a s okolím komunikuje pouze očima. Aby se mohl správně zapojit do výuky, potřebuje speciální počítač, který může ovládat pohybem očí. Díky angažovanosti králických knihovnic a projektu Čtení pomáhá bylo vybráno téměř 90 000 Kč, které pokryly náklady na pořízení tohoto přístroje.

Ve spolupráci s Kontem Bariéry byla navíc zřízena speciální sbírka, ze které bude Míšovi pořízen druhý počítač, který bude využívat ke komunikaci v domácím prostředí.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...