Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Knižní novinky: romantika od Sparkse i nová edice legendárního Neználka

Kultura

  18:00
Tento týden na sebe strhne pozornost nová kniha jednoho z neúspěšnějších autorů romantických příběhů. Válečná gangsterka, kterou napsal Dennis Lehane, zase potěší všechny milovníky napětí. Přinášíme vám pět knižních typů na tento týden.

kniha (ilustrační) foto: Shutterstock

Dennis Lehane - Zmizelý svět.

Dennis Lehane
Zmizelý svět

Nový román autora volně navazuje na předchozí knihu Pod rouškou noci. 1943, Joe Couglin pracuje jako consigliere nechvalně proslulé mafiánské rodiny a má všechno, co by si mohl přát. Hrozí mu ovšem smrtelné nebezpečí a pronásleduje ho duch malého chlapce, co se mu něco důležitého snaží sdělit. Dramatická honička s časem na sebe nenechá dlouho čekat.

Datum vydání: 9. ledna
Vydavatel: Paseka

Nikolaj Nosov - Neználek na Měsíci

Nikolaj Nosov

Neználek na Měsíci

Neználek v Česku patří mezi nejpopulárnější dětské postavy 20.století, nerozlučně spjatý se sovětskou ideologií. Četly si ho celé generace a další si ho díky této reedici přečíst můžou. Neználek se se svými kamarády vydává na měsíc, kde se setkávají s kapitalistickým způsobem života. Tato sci-fi knížka pro děti tradičně vychází s ilustracemi Jaromíra Zápala.

Datum vydání: 10. ledna
Vydavatel: Knižní klub

Nicolas Sparks - Ve tvých očích.

Nicolas Sparks
Ve tvých očích

Nenapravitelný potížista Colin se potkává s Marií, dcerou mexických přistěhovalců. On je člověk, kterému hrozí vězení, ona je spořádaná a tvrdě pracující. Náhodné setkání na deštivé silnici oběma změní život. Nicolas Sparks v novém románu dokazuje, že láska je mnohem silnější než i ty nejzakořenější předsudky.

Datum vydání: 10. ledna
Vydavatel: Ikar CZ

Reiner Stach - Franz Kafka, Rané roky (1883-1911).

Reiner Stach
Kafka - Rané roky (1883 - 1911)

První díl monumentální biografie nejslavnějšího z německy píšících Pražanů. Reiner Stach je německý literární historik, filosof a matematik, který na třídílné biografii pracoval celých osmnáct let. Dílo je tak výsledkem velmi poctivé rešerše a mravenčí práce, která ve výsledku vykresluje Kafku velmi komplexně a hlavně čtivě.

Datum vydání: 10. ledna

Vydavatel: Argo

Amoz Oz - Jidáš.

Amos Os
Jidáš

Italští školáci volili nejoblíbenější knihy. Umístil se i Mein Kampf

Student Šmuel Aš dělá za byt a stravu společnost chromému Waldovi. Rozpráví s ním o politice, náboženství a Jidášovi, o kterém píše Šmuel ve své bakalářské práci. Dívka Atalja je zase dcerou názorového oponenta zakladatelů Izraele, zrádce, toho pomyslného Jidáše. Šmuelovi učaruje a ten odhaluje dívčin tajemný a pohnutý osud. Kniha je také efektním vykreslením bouřlivého Izraele přelomu padesátých a šedesátých let.

Datum vydání: 10. ledna
Vydavatel: Paseka

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...