Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Koncert pro Moravu. Na Václavském náměstí se ve středu představí Rybičky 48 nebo Xindl X

Kultura

  14:00
PRAHA - Ve středu 7. července se na pražském Václavském náměstí uskuteční charitativní koncert Společně pro Moravu. Jeho výtěžek věnují organizátoři na opravy po škodách napáchaných tornádem na Jižní Moravě.

Ondřej Ládek alias Xindl X na festivalu Mezi ploty (Praha, 26. května 2018) foto: Profimedia.cz

Bez nároku na honorář se na pódiu vystřídají například kapela Slza, Rybičky48, Pavel Calta, Xindl X, O5&Radeček, Klára Výtisková, písničkář James Harries a další.

Ničivé tornáda se prohnalo Moravou ve čtvrtek 24. června. Nejvíce postiženy byly obce Moravská Nová Ves, Mikulčice, Hrušky, Lužice a části Hodonína Bažantnice a Pánov.

Hasiči ze Zlínského kraje pomáhají s obnovou obce Mikulčice na jižní Moravě,...
Dobrovolníci odklízejí trosky v zahrádkářské kolonii v Lužici. (29. června 2021)

Během koncertu a jeho přenosu budou moci lidé přispět třemi způsoby. Již od vyhlášení sbírky lidé mohou pomoci prostřednictvím webové platformy na www.darujme.cz/promoravu, dar je možné zaslat také na účet veřejné sbírky Nadace Via č. ú. 200900222/0800 a během koncertu bude možné přispět také prostřednictvím dárcovských DMS.

Akci budou moct sledovat diváci i na dálku. Pustit půjde například na serveru YouTube.

„Dojímá mě a velmi si toho vážím, že nejen interpreti, ale i všichni, kteří se na koncertu podílí od pódia, LED obrazovek, osvětlení, ozvučení, bedňáků, agregátu, mobilního oplocení a WC až po ubytování mimopražských techniků, stanů, štábu, který bude koncert vysílat, poskytovatele internetu, abychom mohli koncert vysílat a mnoha dalších se na koncertu podílí zdarma,“ říká organizátor koncertu Společně pro Moravu Robin Suchánek.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...