130 let
U2

U2 | foto: Reprofoto

Koncert U2 bude přenášet server YouTube, čeští fanoušci mají smůlu

Kultura
  •   18:34
PRAHA - Aktuální turné U2 s názvem The 360° Tour patří k jednomu z jejich nejúspěšnějších a lupeny na každou ze zastávek jsou velmi nedostatkovým zbožím. Proto se U2 rozhodli nabídnout těm, kteří se ani na jeden z koncertů turné nedostanou, alespoň malou satisfakci v podobě živého přenosu jednoho z koncertů. Českých fanoušků se to ale netýká.

Koncert se uskuteční v neděli 25. října v kalifornském městě Pasadena, kde U2 zahrají pro více než devadesát tisíc fanoušků. "U2 chtěli něco obdobného udělat už delší dobu. Vzhledem k tomu, že koncert zaznamenáváme pro DVD, je tohle báječná příležitost, jak přenést atmosféru ze stadionu i mimo něj. Fandové U2 jezdí kvůli koncertu někdy opravdu hodně daleko, tentokrát U2 přijdou za nimi," uvedl k nápadu manažer kapely Paul McGuinnes.

Celý koncert bude bezplatně přenášet internetový kanál YouTube, veškeré podrobnosti k nedělnímu přenosu lze získat již nyní na oficiálním kanále kapely www.youtube.com/U2official. "Stále hledáme nové cesty, jak fanoušky z celého světa propojit se svými idoly. Myslím si, že tohle je ideální cesta a my jsme opravdu velmi hrdi, že můžeme přenášet živý koncert jedné z nejlepších kapel na světě," uvedl k projektu Chris Maycy, ředitel YouTube Partner Development.

Šestnáct zemí - Česká republika ale ne
Fanoušci v celkem šestnácti zemích budou moci vystoupení irské kapely sledovat v pondělí od 04:30 SELČ. Česká republika však v seznamu chybí, a tuzemští uživatelé YouTube proto nebudou mít k vysílání přímý přístup, řekla Alice Titzová z české pobočky Universal Music.

Po koncertě bude možné bezplatně shlédnout ještě dvě reprízy této show, a to jak na Youtube, tak i na domovských stránkách kapely www.u2.com - jedna z možností po tuzemské příznivce. Nedělní koncert je předposledním vystoupením U2 v letošním roce. Při sledování přenosu na YouTube budou mít lidé možnost chatovat přes Twitter nebo věnovat peníze na charitu zpěváka Bona.

Autoři: Lidovky.cz