Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Koncertní tržby: vede Waters, v patách je mu Springsteen

Kultura

  12:00
LONDÝN/PRAHA - Zakladatel skupiny Pink Floyd Roger Waters zatím vede letošní tabulky prodeje vstupenek na koncerty.

Zakladatel Pink Floyd Roger Waters foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Putovní show Rogera Waterse The Wall Live, založená na slavném konceptuálním albu skupiny Pink Floyd z roku 1970, je nejúspěšnější "šňůrou" letošního prvního pololetí. Za prvních šest měsíců roku 2012 utržila přes 158 milionů dolarů, uvádí magazín Pollstar citovaný britskou BBC.

Roger Waters prodal 1,4 milionu vstupenek a překonal své momenálně největší konkurenty Madonnu a Bruce Springsteena. Právě Springsteen, jenž zatím utržil necelých 80 milionu dolarů, má ale šanci do konce roku Waterse ještě porazit. "Waters má před sebou ještě pár Zdí, které mu mohou vylepšit skóre, ale i Springsteena čeká do konce turné Wrecking Ball dlouhá cesta a pořád může letošní rok zakončit na vrcholu," napsal magazím Pollstar. Bez šance prý ale ještě není ani Madonna, která sice zatím utržila "jen" 42 milionu dolarů, ale její show teprve nyní dorazí do USA.

Bruce Springsteen na pražské zastávce trurné Wrecking Ball

Watersovo turné The Wall začalo na podzim roku 2010 v kanadském Torontu, poté putovalo přes Severní Ameriku do Evropy, Austrálie, na Nový Zéland a do Jižní Ameriky. Nyní Waters znovu koncertuje v Severní Americe.

Autor: