Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Konec slavného mafiána. Tom Hardy jako Al Capone v nové ukázce ztrácí rozum

Kultura

  18:00
ALCATRAZ - Nejslavnější mafián je sice už jen slabým stínem svého dřívějšího já, ale stále umí udělat pořádný rozruch. To ukazuje i nová ukázka.

Tom Hardy jako Al Capone. Snímek Fonzo (2019). foto: Addictive Pictures

Osm dlouhých let. Tak dlouho musel strávit ve vězení Al Capone (Tom Hardy), nejznámější gangster všech dob. Teď je mu 47, trpí demencí a navíc ho do cely přišly strašit přízraky jeho minulosti. Co je pro Caponeho minulost a co současnost? Co realita a co jen výplod choré mysli? Blíží se konec, ale Capone to ještě vzdát nehodlá. Snímek Caponě se zaměří na poslední týdny v jeho životě.

Tom Hardy jako Al Capone. Snímek Fonzo (2019).
Tom Hardy jako Al Capone. Snímek Fonzo (2019).

Je jasné, že půjde o herecký koncert pro Toma Hardyho. Toho maskéři změnili tak, že je k nepoznání. Podobný efekt mělo v roce 2017 odhalení změny Garyho Oldmana pro roli Winstona Churchilla ve filmu Nejtemnější hodina (Darkest Hour).

Do režisérského křesla filmu Caponě usedl usedl Josh Trank (Fantastická čtyřka, Kronika), který je i autorem scénáře. Kromě Toma Hardyho ve snímku hrají i Linda Cardelliniová, Matt Dillon, Kyle MacLachlan nebo Katherine Narducciová.

Snímek se navíc původně měl jmenovat Fonzo, ale nakonec změnil název.

Ala Caponeho si ve filmech nebo seriálech zahrála celá řada herců. Kromě jiných i Ben Gazzara (Capone, 1975) nebo Robert de Niro (Neúplatní, 1987).