Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Krizová linka a spousta zármutku, Linkin Park zveřejnili dopis věnovaný Chesterovi

Kultura

  21:50
Američtí Linkin Park v pondělí uveřejnili na twitteru dopis věnovaný svému zesnulému zpěvákovi Chesteru Benningtonovi. Součástí dopisu je odkaz na webovou stránku, kde je kontakt na krizovou linku, kterou mohou využít lidé se sebevražednými myšlenkami. Kapela zrušila americké turné.

Hlavní zpěvák Linkin Park Chester Bennington se oběsil. foto: Reuters

Zanechal po sobě šest dětí a celou jednu generaci mileniálů, která vyrůstala na nu-metalovém boomu a albech jako Hybrid Theory a Meteora. Linkin park chtějí předejít tragickým sebevraždám a pomoct těm, kteří by chtěli Chestera Benningtona následovat.

Na konci dopisu uveřejnila kapela odkaz na webové stránky, kde je uvedeno číslo a nonstop textová linka. “Obraťte se na uvedené kontakty v případě, že vy, nebo kdokoli koho znáte potřebuje pomoc,“ stojí na stránkách u telefonního a textového kontaktu. Ty odkazují na National Suicide Prevention Lifeline.

Zpěvák Linkin Park Chester Bennington spáchal sebevraždu. Bylo mu 41 let

Krizová linka si klade za cíl pomáhat lidem se sebevražednými myšlenkami a depresemi. „National Suicide Prevention Lifeline je národní síť místních krizových center, která poskytuje pomoc lidem v krizové nebo emocionální nouzi 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, bezplatnou a důvěrnou emoční podporu,“ uvádí National Suicide Prevention Lifeline.

„Drahý Chestere, ovlivnil jsi tolik lidí, možná víc, než sis kdy uvědomoval. Talinda i s rodinou jsou vděční za mnoho podporujících reakcí. Chtějí aby, celý svět věděl, že jsi byl nejlepší manžel, otec a syn. Rodina už nikdy nebude úplná,“ píše dále kapela v dopise věnovaném Chesteru Benningtonovi. Členové vzpomínají na léta společné tvorby a na to, že Chesterova kreativita, vstřícnost a hlas nemohou být nikdy nikým nahrazeny.

24.července 2017 v 16:27, příspěvek archivován: 25.července 2017 v 11:41

https://t.co/CkwWKW25et https://t.co/364B8vHRmf

„Démoni, kteří nám tě vzali, žijí mezi námi.“ Chce si kapela stéle připomínat. „Zatím nevíme, jaká bude naše budoucnost, ale víme, že jsi učinil život každého z nás lepším. Děkujeme ti za tento dar. Milujeme tě, moc nám scházíš. Dokud se opět neshledáme.“ - Linkin Park

Americká rocková kapela, založená roku 1996, po ztrátě zpěváka zrušila severoamerické turné „One More Light“ a společné turné s punkovou kapelou Blink - 182, fanouškům vrací peníze za koupené lístky.

Kapela Linkin Park
„Jsme hluboce zarmouceni smrtí Chestera. Milovali jsme ho. Upřímnou soustrast...

Chester Bennington byl zpěvák americké rockové kapely Linkin Park, která hraje směsici tvrdého rocku, hip hopu a rapu. Bennington si 20.7. vzal život. Oběsil se v den nedožitých třiapadesátiletých narozenin svého blízkého přítele Chrise Cornella, který se oběsil v květnu.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!