Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kylie Minogue proměnila pražskou O2 arenu v chrám bohyně Afrodity

Kultura

  21:34
PRAHA - V chrám řecké bohyně lásky Afrodity plný světel, barev a líbivých melodií proměnila pražskou O2 arenu popová hvězda Kylie Minogue. Australská zpěvačka své vystoupení v rámci turné Aphrodite: Les Folies Tour 2011 zahájila efektním intrem, při kterém se před jásajícím publikem vynořila ze zlaté mušle.

Australská popová zpěvačka Kylie Minogue vystoupila v Praze v rámci turné Aphrodite: Les Folies Tour 2011. foto: ČTK

Jako první píseň na pódiu ve tvaru obrovského srdce drobná zpěvačka nabídla skladbu Aphrodite ze stejnojmenného alba z loňského roku. Vystoupení si podle pořadatelů nenechalo ujít téměř 11 tisíc diváků, v hledišti tak zbylo několik volných míst.

Pro Minogue to je již druhá návštěva pražské O2 areny - poprvé se zde představila v roce 2008 se svým tehdejším programem KylieX2008. Představení nabídlo dvouhodinový dech beroucí koncert plný sexuálních narážek a největší a technicky nejnáročnější halovou show v přepočtu za půl miliardy korun. Na diváky čekaly například tři desítky obřích fontán či osm extravagantních kostýmů hlavní hvězdy od světoznámých návrhářů.

Australská popová zpěvačka Kylie Minogue vystoupila v Praze v rámci turné Aphrodite: Les Folies Tour 2011.Došlo jak na nejnovější písně All The Lovers či Get Outa My Way, tak na hity z celé její kariéry.

26 tanečníků a 8 vzduchoplavců
Na své si přišli příznivci akrobacie a krásy lidských těl. Minogue například při jedné z písniček létala nad hlavami diváků na polonahém černém andělovi. Doprovázelo ji bude 26 tanečníků a osm vzduchoplavců, kteří se díky unikátnímu systému vznášeli po aréně. V závěru vystoupení při hitu All the Lovers tryskala voda ze tři desítek obřích fontán a v duchu videoklipu, který některé asijské země kvůli sexuálnosti zakázaly, vyroste na pódiu pyramida z polonahých lidských těl.

Někteří fanoušci se stali součástí představení, protože majitelé nejlepších a tedy i nejdražších vstupenek se ocitli přímo v centru dění, v samém středu obřího srdce. Kvůli fontánám se neobešli bez speciálních pláštěnek, které dostali před koncertem od managementu Minogue ve speciálním batůžku. Vstupenky do tohoto prostoru nazývaného Splash zone byly součástí balíčku, v němž kromě originální pláštěnky dostali diváci v batůžku i ručník a další věci.

Na koncert se chystala i zpěvačka Anna K., kterou s Minogue spojuje stejný osud žen, které dokázaly úspěšně bojovat s rakovinou prsu.

Celosvětové turné odstartovala Minogue 19. února v dánském Herningu. Obří pódium po jednotlivých městech Evropy vozí 20 kamionů. Pódium obsahuje více než milion pohyblivých částí. Jeho součástí je i sedm výtahů a 30 vodních fontán. Celou produkci má na starosti 120 lidí.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...