Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Lady Gaga čeká celovečerní herecký debut. Zahraje si v remaku slavného snímku Zrodila se hvězda

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Popová hvězda Lady Gaga potvrdila, že bude hrát hlavní roli ve filmu Zrodila se hvězda. Ten bude druhým remakem klasického hollywoodského muzikálu stejného jména, v němž v roce 1954 zazářila Judy Garland. Ve verzi ze 70. let si zahrála Barbra Streisand. Režii nejnovější verze bude mít herecký partner zpěvačky Bradley Cooper, pro nějž půjde o režijní debut.

Zpěvačka Lady Gaga na Met Gala v New Yorku. foto: Reuters

Herec Bradley Cooper má na kontě už čtyři oscarové nominace, naposledy za svůj výkon ve filmu Americký sniper z roku 2014, který režíroval Clint Eastwood. Právě Eastwood měl původně obsadit režijní post filmu Zrodila se hvězda, nakonec však z projektu odstoupil. Eastwood plánoval obsadit do hlavní role zpěvačku Beyoncé.

Pro třicetiletou popstar Lady Gaga půjde o první hlavní roli v hlaném snímku. Držitelka Grammy hodlá pro film složit několik nových půsodních písní. Hraní si lady Gaga vyzkoušela už v televizním projektu American Horror Story: Hotel, za který si vysloužila Zlatý Glóbus. Získala i nominaci na Oscara za píseň pro film Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014).

Původně divadelní hra Dorothy Parker Zrodila se hvězda je příběhem začínající zpěvačky Esther, která přijíždí do Hollywoodu se svými nadějemi o úspěchu, a zaujme úspěšného hudebníka Normana, který jí pomůže ke slávě. Zatímco její hvězda stoupá, on se začne utápět v alkoholu...

Poprvé byla hra na plátně zpracována už v roce 1937. Mezi hollywoodskou muzikálovou klasiku se zařadil film z roku 1954, ve kterém hrála Judy Garland a James Mason, film režíroval slavný George Cukor. O dvaadvacet let později zpracoval příběh Frank Pierson, který do hlavních rolí obsadil Barbru Streisand a Krise Kristoffersona.

Autor: