Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Láska na tisíc způsobů. Přinášíme vám tipy na zamilovanou valentýnskou podívanou

Kultura

  16:00
Svatý Valentýn a romantické filmy patří k sobě stejně jako šampaňské a jahody. Přinášíme vám osm tipů na romantické filmy pro dokonalý valentýnský večer.
Valentýn - ilustrační foto.

Valentýn - ilustrační foto. foto: Shutterstock

Kristián (1939)

„Zavřete oči, odcházím!“ Neskutečný Oldřich Nový se českému publiku představil v roli Kristiána, šarmantního bonvivána, který pro sebe začne získávat krásnou Zuzanu (Adina Mandlová) Jenže i on má tajemství - ve skutečnosti se jmenuje Alois Novák a je poněkud nudným úředníčkem.

Annie Hallová

Woody Allen chce získat Diane Keatonovou. Tuto základní velmi jednoduchou zápletku rozehraje Allen jako režisér i jako herec do maximálních otáček za pomoci skvělých vtipů a vnímavých postřehů ze života. Annie Hallová je klenot. To si myslela i americká porota, který filmu udělila čtyři Oscary.

Titanic (1997)

Klasika všech klasik. Leonardo DiCaprio s Kate Winsletovou tvoří bezesporu jeden z nejznámějších filmových párů. snímek sice končí tragicky, ale tím spíše si diváci v páru mohou uvědomit, jak jeden druhého miluje a nechce ho ztratit.

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Jim Carrey a Kate Winsletová hrají pár, který si v toto romantickém fantasy filmu nechá vymazat paměť. Film postupně odkrývá láskyplné momenty jejich životů a divák se musí chtě nechtě také zamilovat.

50x a stále poprvé (2004)

Krásná Lucy (Drew Barrymoreová) trpí po autonehodě zvláštním duševním stavem - ztratila krátkodobou paměť. Lucy žije stále v jednom dni, po jehož skončení se jí celá paměť vymaže. Proto si již druhý den nepamatuje Henryho (Adam Sandler), který se tak snažil, aby milou dívku okouzlil. Jenže Henry se nevzdává a svou Lucy bude dobývat znovu a znovu klidně každý den.

Zápisník jedné lásky (2004)

Allie (Rachel McAdamsová) si ve vztahu s Noahem (Ryan Gosling) projde mnohými těžkostmi. Zápisník jedné lásky je ale o tom, že láska může přečkat jakoukoliv bouři, pokud je dostatečně vroucí. Film láká i na skvělé herecké výkony ústřední dvojice.

Na vlásku (2010)

Kdo říká, že animáky neumějí zobrazovat city? Disneyovka Na vlásku je kouzelným převyprávěním klasické Zlatovlásky. Dívka Locika utíká z vysoké věže, aby na své narozeniny prožila velké dobrodružství mimo dohled své zlé macechy. Na cestě ji doprovází šarmantní zloděj Flynn. Oba si k sobě rychle najdou cestu.

Lásky čas (2013)

Tim (Domnhall Gleeson) není jen tak obyčejný mladý muž. Umí totiž vracet čas. Tim se rozhodne využít této schopnosti, aby dostal dívku svých snů. Tou se má stát krásnou Mary (Rachel McAdamsová). Na některé věci je ale i Timová schopnost krátká.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...