Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Law a Thurmanová budou hodnotit filmy v Cannes

Kultura

  8:58
PAŘÍŽ - V osmičlenné porotě 64. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes bude Jude Law, Uma Thurmanová a Olivier Assayas. Předsedat jí bude americký herec Robert de Niro, oznámili organizátoři.

Jude Law na filmovém festivalu v Karlových Varech. foto: Reuters

Vedle britského herce Lawa (Talentovaný pan Ripley), Američanky Thurmanové (Pulp Fiction) a francouzského režiséra Assayase (Carlos) v porotě zasedne i dvojice režisérů - Mahamat-Saleh Haroun z Čadu (Období sucha) a Johnny To (Vengeance). Doplní je ještě argentinská producentka a herečka Martina Gusmanová, její čínská kolegyně Nansun Shi a také kritička a spisovatelka Linn Ullmannová z Norska. V Cannes budou i další porotci: srbský filmař Emir Kusturica bude předsedat porotě v sekci Jistý pohled.

Obrázek není k dispozici

V sekci krátkého filmu zasedne do čela poroty francouzský režisér Michel Gondry, autor akční komedie Zelený sršeň, zatímco korejský režisér Bong Joon-ho bude předsedat komisi, která udělí Zlatou kameru za nejlepší debut na festivalu.

V sekci Týden kritiky bude komisi předsedat další korejský režisér Lee Chang-dong. Festival se uskuteční od 12. do 22. května.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...