Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Lenny Kravitz rozjařil pražskou O2 arenu

Kultura

  23:42
PRAHA - Pražská O2 arena tleskala hitům i novým písním amerického multiinstrumentalisty Lennyho Kravitze.

Americký rocker Lenny Kravitz vystoupil v pražské O2 areně foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Sedmačtyřicetiletý uznávaný kytarista zahrál písně z nového alba Black and White America, většinu repertoáru však tvořily písně, které většina přítomných dobře znala z jeho předcházejících desek. Téměř dvouhodinovou show podle pořadatelů sledovalo přibližně 8000 návštěvníků. V roli předskokana vystoupil americký zpěvák, skladatel a producent Raphael Saadiq.

ČTĚTE TAKÉ:

Nositel čtyř prestižních cen Grammy Kravitz zahájil koncert novou skladbou Come On Get It z kritikou ceněného posledního alba. Pomineme-li Lennyho debut Let Love Rule, nová deska Black and White America je tím nejlepším, co Američan kdy vydal," napsal například server iReport. "Je to epigon, ale v současnosti možná nejlepší," dodal Musicserver.

Americký rocker Lenny Kravitz vystoupil v pražské O2 areně

Poměrně brzy v průběhu večera zazněl jeden z Kravitzových zásadních hitů American Woman, který si vypůjčil z repertoáru skupiny The Who. Velké nadšení vyvolaly také známé melodie Are You Gonna Go My Way nebo It Ain't Over 'til It's Over.

Z prvního alba, které sám nahrál v roce 1989, zazněla vedle titulní písně Let Love Rule ještě skladba Mr. Cab Driver. Nadšeným posluchačům v průběhu večera nabídl také ukázky z úspěšných alb Mama Said, Are You Gonna Go My Way či Lenny. Říznou rockovou hudbu doprovázela 3D projekce a závěry z jeviště přenášené na dvě trojúhelníkové projekční plochy. Závěr koncertu obstarala akustická verze baladické I Belong to You a po představení doprovodné kapely letitý hit Let Love Rule.

Kravitzova hudba obsahuje prvky klasického rocku a staré školy soulu, což hudebník kombinuje s dalšími styly jako je funk, reggae, hard rock, psychedelic a folk. Podle americké televize VH1 je jedním ze sta nejdůležitějších představitelů hardrocku.

"Já jsem nikdy nesledoval trendy, vždycky jsem dělal svoji muziku. Dělal jsem to, co vyšlo ze mě, což je vzrušující zážitek," charakterizoval Kravitz svou tvorbu.

Americký rocker Lenny Kravitz vystoupil v pražské O2 areně

Českou metropoli, kde zahrál počtvrté, Kravitz dobře zná. Jeho zdejší premiérou bylo v roce 1996 vystoupení v hale na Výstavišti. Před lety zde natáčel i videoklip. Dnes v Praze vystoupil tři roky po koncertu k tehdejšímu albu It Is Time For A Love Revolution, na kterém si podle svého zvyku nahrál většinu nástrojů sám.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!