Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

LETNÍ SOUTĚŽ: Vyhrajte knihu Paměti imaginárního kamaráda

Kultura

  7:00
K létu a dovoleným neodmyslitelně patří knihy a čtení. Server Lidovky.cz spouští sérii souteží o knihy z nakladatelství Argo a Slovart. Paměť imaginárního kamaráda od Matthewa Dickse je první knihou, o niž mohou čtenáři soutěžit.

Paměti imaginárního kamaráda foto: Argo

„Z hlediska imaginárních kamarádů mám ohromnou kliku. Jsem na světě už mnohem delší dobu než většina z nás. Kdysi jsem znal jiného imaginárního kamaráda jménem Filip. Patřil k jednomu děcku, co chodilo s Maxem do školky. Filip vydržel sotva týden. Jeden den se vykulil na svět, skoro k nerozeznání od člověka, až na ty chybějící uši (spousta imaginárních kamarádů je nemá), a o pár dnů později byl ten tam. Navíc mám štěstí, že Max má velkou fantazii. Kdysi jsem znal imaginárního kamaráda jménem Mlask, co nebyl nic víc než skvrna na zdi. Prostě jen takový trochu rozpitý černý flek, který se ničemu nepodobal. Mlask uměl mluvit a mohl se trochu posouvat po stěně nahoru dolů, ale byl dvourozměrný jako list papíru, takže se vlastně bez té zdi neobešel. Neměl ruce ani nohy, jako mám já. Neměl dokonce ani obličej.“ (ukázka z knihy)

A jak můžete knihu získat? Stačí odpovědět do neděle 13. července na soutěžní otázku: Kdy bylo založeno nakladatelství Argo? Server Lidovky.cz vybere pět soutěžících, kteří získají knihu amerického spisovatele.

Autor:
Témata: Argo, Slovart

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!