Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Letošní American Music Awards ovládli One Direction. Odnesli si tři ceny

Kultura

  9:15
LOS ANGELES - Prestižní hudební ceny American Music Awards ovládla britsko-irská chlapecká kapela One Direction. Skupina získala hlavní ocenění „Umělec roku“ a rovněž další cenu pro nejlepší popovou či rockovou skupinu a také album, informovaly v pondělí světové agentury.

Vystoupení One Direction. foto: Reuters

Souboj o umělce roku byl velmi napjatý, protože o ocenění se ucházely hvězdy jako zpěvačka Beyoncé, její kolegyně Katy Perry a Iggy Azalea či zpěvák Pharrell Williams a raper Eminem.

Ocenění American Music Awards

American Music Awards (AMA) jsou druhým nejvýznamnějším oceněním v americkém hudebním průmyslu po hudebních cenách Grammy. Jejich vítěze určuje výlučně internetové hlasování fanoušků a oznamování cen bývá tradičně doprovázeno velkolepou hudební show.

Australská raperka Iggy Azalea uspěla na cenách American Music Awards vůbec poprvé, když získala nejvyšší ocenění v kategorii rap a hip-hop za své album The New Classic. Porazila přitom známé rapery Eminema a Drakea. „Tato cena je vůbec prvním oceněním, které jsem za celý svůj život získala. Velmi pro mě znamená, že je to za nejlepší hip-hop, protože právě to mě inspirovalo, abych se přestěhovala do Ameriky a šla si za svými sny,“ uvedla Iggy Azalea, když si cenu přebírala.

Zleva: Nicki Minaj, Jessie J a Ariana Grande.
Fergie na American Music Awards.
Mary J. Blige v záři reflektorů.
Procítěný zpěv Mary J. Blige.

„Dnešek je pro nás opravdu skvělým dnem. Amerika je naším druhým domovem,“ reagoval na získané ocenění Liam Payne ze skupiny One Direction.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...