Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Letošní ročník Febiofestu se z jara přesouvá na podzim

Kultura

  18:00
PRAHA - 28. ročník filmového festivalu Febiofest se měl původně uskutečnit na jaře v dubnu. To ale pandemická situace neumožňuje. Organizátoři akci přesouvají. Febiofest by se tak měl uskutečnit v novém termínu od 17. do 24. září.

Vizuál Febiofest 2021. foto: FEBIOFEST

„Vážení přátelé, partneři, filmoví příznivci, jsem moc rád, že máme naplánovaný 28. ročník MFF Praha – Febiofest, ovšem i letos se situace v souvislosti s covidem ukázala naprosto tragická. Proto jsme se raději již nyní rozhodli festival posunout do nového termínu tak, aby si jej každý mohl v klidu a naplno užít. Věřím, že v září náš festival v hojném počtu navštívíte a nenecháte si ujít nic z toho, co pro vás chystáme,“ říká ředitel MFF Praha – Febiofest Kamil Spáčil.

V mezičase chystá Febiofest speciální online projekce, takže diváci o filmovou nálož nepřijdou. 

Šťastný konec prázdnoty? Andrea Braein Hovigová jako Anja a Stellan Skarsgard...
Febiofest se uskuteční na konci září. Podporu hledá pomocí crowdfundingové...

„Festival není jenom promítání filmů, je především kontaktním zážitkem. Jeho ambicí je vytvořit různým skupinám diváků prostor pro sdílení dojmů ze sledování filmových děl, umožnit setkání a dialog s tvůrci. Vzhledem k tomu, že kina zůstanou ještě delší dobu zavřená, hledáme nejlepší termín, kdy se znovu všichni můžeme potkat. Mezitím pro vás připravujeme ochutnávku festivalu v různé formě online projekcí,“ dodává umělecká ředitelka festivalu Marta Švecová Lamperová.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...