Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Madonna zrušila koncert v Lublani, spekuluje se o nízkém zájmu lidí

Kultura

  15:14
LUBLAŇ - Popová královna Madonna dnes zrušila kvůli údajným problémům s přepravou koncert ve slovinském hlavním městě Lublani plánovaný na 20. srpna. Slovinská média nicméně za důvod označují slabé prodeje vstupenek, což ale organizátoři akce popírají.

Madoona (live 09/2009) foto: REUTERS/Stringer (ESTONIA ENTERTAINMENT) Reuters

Slovinsko mělo být jednou ze zastávek Madonnina světového turné Sticky & Sweet, v jehož průběhu zpěvačka dorazí příští čtvrtek do Prahy. "Důvodem zrušení jsou neočekávané logistické problémy," prohlásil László Borsos z budapešťské pobočky agentury Live Nation, která zajišťuje východoevropskou část turné. "Rozhodně za tím nejsou potíže s prodejem lístků," ujistil Borsos.

Slovinská média ale uvedla, že promotéři prodali ve čtvrtmilionové Lublani z plánovaných 63.000 vstupenek pouze 7000 kusů. Jde již o druhý zrušený Madonnin koncert evropského turné. V červenci Američanka odvolala vystoupení v jihofrancouzské Marseille poté, co při stavbě pódia zahynuli dva dělníci. Podle Madonnina oficiálního webu madonna.com je z dvanácti zbývajících koncertů evropské části turné zcela vyprodán jen nedělní koncert ve švédském Göteborgu.

Hluk, dopravní kolaps a nepořádek?
Madonna vystoupí příští čtvrtek v přírodním amfiteátru mezi dálnicí D1 a ulicí Na Jelenách v Praze na Chodově. Koncert, považovaný za jednu z největších hudebních událostí letošního roku v Česku, by mohlo podle Live Nation navštívit kolem 40.000 fanoušků. Na místě jsou již v plném proudu přípravné práce a výstavba zázemí, v sobotu by se mělo začít stavět speciální pódium.

Proti koncertu slavné zpěvačky už dříve protestovali členové občanského sdružení Chodov. Především starší obyvatelé Chodova a okolí se obávají hluku, dopravního kolapsu a nepořádku. Zastupitelstvo Prahy 11 ale nakonec koncert schválilo.

Madonna živě 2009:

Autor: