Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rock for People přijedou pogratulovat k narozeninám Manic Street Preachers

Kultura

  13:15
Hradecký festival Rock for People oznámil dnes jméno dalšího ze svých headlinerů. Bude jím slavná velšská kapela Manic Street Preachers, držitelka mimo jiné čtyř Brit Awards a jedenácti cen NME.

Manic Street Preachers foto: Rock for People

„O Manic Street Preachers jsme se snažili v minulosti již několikrát. Holy Bible mám dodnes mezi ‚základními deskami‘, které formovaly můj vztah k rockové hudbě, takže jsem rád, že to konečně vyšlo,“ říká ředitel Rock for People Michal Thomes.

Naposledy se kapela postavila před zdejší publikum před pěti lety, kdy jí tleskal zaplněný Velký sál Lucerny. Málokterá aktivní britská skupina se pyšní tak dlouhou historií se stabilními úspěchy. Manic Street Preachers odolali vlně shoegazeu, britpopu, trip hopu, acid houseu, vždy udrželi vlastní rukopis melodických kytarových rockových písniček.

Manic Street Preachers se tak přidají ke gratulantům k pětadvacetinám Rock for People. Mezi dny 4.-6. července dorazí do Hradce Králové mimo jiné Bring Me The Horizon, švédské metalové legendy In Flames taneční Rudimental. Milovníky indie a ostrovní muziky potěší Kodaline, The Subways, Franz Ferdinand či God Is An Astronaut a příznivci říznější muziky ocení post-hardcorové Our Last Night, You Me At Six, The Amity Affliction nebo Flogging Molly.

Za pozornost rozhodně stojí mongolský fenomén The Hu! Z domácích kapel pak program posílili Cocotte Minute, Mig 21 a Vypsaná fiXa, která se postaví na jedno podium společně s renomovaným orchestrem PKF - Prague Philharmonia.

Už jen do 31. 3. března je možné pořídit celofestivalové lístky za 1890 Kč.

Autor: