Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Marek Dusil a Jakub Noha do toho 'akusticky říznou'

Slovensko-cest

  12:30
PRAHA - Ve středu 24. dubna proběhne v žižkovském klubu Kuře v hodinkách další ze série písničkářských koncertů s názvem Akustický řez.

Marek Dusil

Akustický řez, pravidelná kočovná akce, pořádaná pokaždé v jiném koutě hlavního města, se ocitne 24. dubna v oblíbeném pražském rock clubu na Seifertově ulici v samém srdci Žižkova.

Na koncertech organizovaných osobitým folkrockerem Markem Dusilem (podobnost s Lenkou Dusilovou není čistě náhodná) už vystoupila řada pozoruhodných zpěváků a muzikantů, z nichž naprostou většinu nelze běžně slyšet v českých rádiích.

Postupně se tu vystřídali Justin Lavash, Steve Walsh, duo Kieslowski, Jana Lota a mnoho dalších. Sám pořadatel zde účinkuje s indie-folkovou kapelou Marek Dusil Blend, které před třemi lety vyšlo vydařené album Cosi.

Itálie v rytmu blues

Akustický řez se zároveň neomezuje jen na Prahu, ale vyráží i do jiných částí republiky, jakož i na Slovensko. Z pražských klubů už zavítal do Vystřelenýho voka, Salmovské, Blues Sklepa, Souterrainu či do Café v lese.

Na středeční akci v Kuřeti v hodinkách vystoupí - výjimečně sólově - folkový vypravěč Jakub Noha. Dvojice Petra Hapková a Petr Kadlček (lídr skupiny Natural) předvede za pomoci spoluhráčů na kytaru a cajon netradiční směs blues a italských šansonů. Večer pak jako obvykle uzavře formace Marek Dusil Blend. Začátek koncertu je ve 20 hodin.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...