Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Marťan, Schmitke, Amy. Přehlídka Best Film Fest láká na úspěšné snímky za sníženou cenu

Kultura

  17:30
V pražských kinech Atlas, Evald, Lucerna a MAT jsou až do 16. prosince k vidění nejúspěšnější a divácky nejnavštěvovanější filmy druhé poloviny roku. Zimní část pravidelné přehlídky Best Film Fest láká fanoušky především vstřícnou cenou vstupenek - prodávají se za jednotnou cenu 69 korun.

Matt Damon v hlavní roli filmu Marťan. foto: Reprofoto

Jde už o devátý ročník této divácky úspěšné akce, která se koná vždy dvakrát do roka, a to od roku 2011. Ze zahraniční tvorby se v programu objeví například sci-fi Ridleyho Scotta podle bestselleru Andyho Weira Marťan, velkofilm Roberta Zemeckise Muž na laně o muži, který přešel mezi věžemi Světového obchodního centra či zábavná krimi v podání oscarového klasika Woodyho Allena Iracionální muž. Nechybí novinka Paola Sorrentina Mládí, dobrodružné drama Everest či dokumenty: o zpěvačce Amy Winehouseové i o zákulisí módního samónu Dior a já. Uvedeny budou i animované snímky, například letošní nejúspěšnější animovaná pohádka Mimoni.

Matt Damon v hlavní roli filmu Marťan.
Dior a já - pohled do zákulisí vzniku módní kolekce.

Z českých titulů jsou na Best Film Festu zastoupeny například domácí kandidát na oscarovou nominaci Domácí péče režiséra a scenáristy Slávka Horáka, česko-německá černá komedie Schmitke, drama s bratry Matějem a Kryštofem Hádkovými Kobry a užovky režiséra Jana Prušinovského, mrazivá komedie Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově či pohádka Sedmero krkavců.

Kompletní program naleznou zájemci na adrese www.bestfilmfest.cz.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.