Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

McCartney slibuje album bez oposlouchaných songů

Kultura

  17:00
LONDÝN - Záměrně "staromódní" album Paula McCartneyho, které podle upřesněných informací vyjde 10. února, ponese titul Kisses On The Bottom. Obsahuje standardy a dva McCartneyho originály.

Paul McCartney na snímku z 14. prosince 2011 zdraví své moskevské fanoušky. foto: Reuters

Podrobnosti k chystanému albu zveřejnilo hudební vydavatelství Universal Music. Původně se hovořilo o tom, že se album bude jmenovat My Valentine. To je však jen název jednoho z dvojice původních songů na albu, které obsahuje i McCartneyho duety s Erikem Claptonem a Steviem Wonderem. Název druhé původní písně zní Only Our Hearts.

Podle vydavatelství bude mít deska "staromódní" charakter. Hudebník už dříve řekl, že písně budou jako hudba 20. až 40. let minulého století. Devětašedesátiletý zpěvák a kytarista na album zařadil své oblíbené písně, které nahrál především ve spolupráci s kanadskou zpěvačkou a pianistkou Dianou Krallovou a její skupinou.

O konkrétním výběru písní vydavatel nadále mlčí. McCartney si však prý dal záležet na tom, aby vynechal oposlouchané písně. "Mnohé klasické standardy budou pro některé lidi neznámé. Doufám, že jsou připraveni na příjemné překvapení," nechal se slyšet.

McCartney chystá ještě jedno, popovější album. O něm však dosud nebyly zveřejněny téměř žádné bližší informace. Poslední sólové studiové album Memory Almost Full (Paměť téměř plná) vydal hudebník v roce 2007.

Autor: