Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Meryl Streepová se vrací na obrazovky. Zahraje si v nové sérii Sedmilhářek

Kultura

  17:00
MONTEREY - Oscarová herečka Meryl Streepová, jeden z nejvýraznějších hlasů hnutí #MeToo, posílí v nové sérii herecký ansámbl úspěšného seriálu Sedmilhářky (Little Big Lies) z produkce HBO. Článek může obsahovat vyzrazení části děje první série.

Herečka Meryl Streepová během večera kritizovala nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa foto: Reuters

Podle informací magazínu Deadline ztvární Merryl Streepová starostlivou Mary Loise Wrightovou, matku Perryho z první série (Alexander Skarsgard). Ta má teď na srdci hlavně svá vnoučata a jednu záhadnou smrt v rodině. Pokud se ovšem záměrně způsobený pád ze schodů dá nazvat záhadnou smrtí. Mary se musí spojit s detektivem Quinlanem (Merrin Dungley), protože Monterey, kdysi klidné městečko, ukazuje svou odvrácenou tvář.

Ukamenována před zraky dětí. Televize musela z nové řady seriálu Most vystřihnout scénu

Meryl Streepová tedy doplní už tak hvězdné herecké obsazení. Díky její nové roli se dá také očekávat, že se při nejedné příležitosti pohádá s Celeste, postavou Nicole Kidmanové. Už jen kvůli hádce dvou výborných hereček se určitě vyplatí na novou sérii počkat. 

Vítězné Sedmilhářky na Zlatých glóbech (zleva): Laura Dernová, Nicole...
Herečka Meryl Streepová.

Komediálně-dramatický seriál Sedmilhářky na motivy stejnojmenného bestselleru Liane Moriartyové vzal televizní obrazovky útokem. První série si odnesla čtyři Zlaté glóby a tři televizní ceny Emmy. Seriál režíroval Jean-Marc Vallé (Divočina, Klub Poslední naděje) a scénář napsal David E. Kelley (Wonder Woman, Mezi životem a smrtí). Zatím není jisté, zda se oba vrátí i jako autoři nové série. 

Podle magazínu The Hollywood Reporter si na novou sérii fanoušci budou muset počkat až do roku 2019