Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Město pojmenovalo čističku vod po populárním moderátorovi. Taky je plná s**ček, vzkazuje starosta

Nejlepší talk show - vítěz John Oliver za pořad Co týden dal a vzal foto: ČTK

DANBURY - Populární moderátor pořadu John Oliver: Co týden dal a vzal (Last Week Tonight with John Oliver) ve svém pořadu kritizoval proces výběru soudců. Při té příležitosti se v jednom žertu opřel do města Danbury v americkém státě Connecticut. Starosta Mark Boughton, který nejspíš není Oliverovým fanouškem, se pomstil po svém.
  5:00

Město Danbury přejmenovalo svou čističku odpadních vod po Johnu Oliverovi. Starosta Mark Boughton toto rozhodnutí oznámil na svém Facebooku. „Pojmenujeme ji čistička odpadních vod Johna Olivera. Proč? Protože je plná s**aček stejně jako ty, Johne,“ napsal Boughton. 

John Oliver
Snímek ze show Johna Olivera.

John Oliver se v minulé epizodě svého pořadu zabýval rasovými nerovnostmi při výběru státních soudců. Konkrétní problémy ilustroval na oblasti takzvané Nové Anglie, kam patří i stát Connecticut. „Pokud byste měli zapomenout na nějaké město v Connecticutu, proč by to nemělo být zrovna Danbury? Protože, a to je mimochodem pravda, se*u na Danbury,“ zavtipkoval Oliver.  Tím to ale neskončilo.

Oliver dodal, že o městě Danbury ví v podstatě jen tři věci: „Deník  USA Today ho v roce 2015 zvolil druhým nejlepším místem k žití, kdysi to bylo centrum amerického kloboučnického průmyslu a pokud z toho města jste, právě jste dostali pozvánku na nakopání zadku od Johna Olivera. To včetně dětí. Na**rte si,“ pokračoval moderátor. Není známo, co spustilo tuto sérii narážek. Oliverův agent zatím událost nekomentoval.

John Oliver se do střetu se starostou Markem Boughtonem dostal již v roce 2017, kdy si udělal srandu z reklamního videa, kterým k sobě Danbury chtělo nalákat firmu Amazon.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!