130 let
Kapela Mogwai

Kapela Mogwai | foto: Steve Gullick

Místo Björk přijedou Mogwai a Infected Mushroom

Colours of Ostrava
  •   12:30
OSTRAVA - Dvě kapely nahradí na letošním festivalu Colours of Ostrava islandskou zpěvačku Björk, která zrušila ze zdravotních důvodů své vystoupení.

Místo Björk, která patřila k hlavním hvězdám festivalu, návštěvníkům zahraje skotská post-rocková kapela Mogwai a izraelsko-americké psycho-tranceové uskupení Infected Mushroom, které se v Česku představí poprvé.

Colours of Ostrava

Festival Colours of Ostrava se koná od 12. do 15. července v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice. Mezi hlavní hvězdy patří třeba Alanis Morissetteová, Bobby McFerrin nebo Zaz. Na festivalu se představí kapely z celého světa a během čtyř festivalových dní nabídne na deseti scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů a divadel.

"Bylo to urputné a těžké hledání v době, kdy již kapely mají naplánované svoje turné. Kromě těchto dvou jsme oslovili mnoho velkých jmen, která ale bohužel nemohla přijet. Jak Mogwai, tak i Infected Mushroom jsou zárukou skvělého a intenzivního koncertního zážitku," uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Infected Mushroom

Infected Mushroom v minulosti spolupracovali například s Ray Manzarekem z legendárních The Doors. Skotská pětice Mogwai pak podle pořadatelů Colours of Ostrava patří mezi nejlepší koncertní kapely světa. "Slova nahrazují emotivně vygradovanou, mistrovsky vynalézavou a dynamickou kytarovou hrou, kdy vřavu těsně před osudovým výbuchem střídá lyricky uvolňující ztišení," popsala Holušová. Hudba Mogwai zazněla i v řadě televizních seriálů, například v Sexu ve městě nebo Kriminálce Miami.

Obě formace zahrají první festivalový den, tedy ve čtvrtek 12. července, a doplní tak například Rufuse Wainwrighta a Kronos Quartet s projektem Uniko.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK