Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Místo N´Doura se do Ostravy chystá Keita

Colours of Ostrava

  18:11
OSTRAVA - Jedna z hlavních hvězd festivalu Colours of Ostrava, senegalský zpěvák Youssou N´Dour, do Ostravy letos nepřijede. Místo něj vystoupí malijský zpěvák Salif Keita. Dnes to oznámila ředitelka festivalu Zlata Holušová. Keita se na festival vrací po šesti letech.

Salif Keita z Mali foto: Reprofoto

Youssou N´Dour ze zdravotních důvodů zrušil část evropského turné, v jehož rámci měl zahrát i na festivalu Colours of Ostrava. "Když nám přišla tato zpráva, zastavilo se nám téměř srdce - měsíc před festivalem u takového hudebníka, o kterého jsme se snažili dlouhá léta, to je velká rána," řekla Holušová.

Podle ní se Keitu, který v současnosti vůbec nevystupuje, podařilo pořadatelům přesvědčit i s přímluvou omluveného senegalského umělce. "Za tuto změnu se všem fanouškům omlouváme, budeme se určitě snažit příští rok Youssou N´Doura přivézt," doplnila Holušová.

Festival se uskuteční od 14. do 17. července. Zahrají na něm irští Clannad, Public Image Ltd. s bývalým zpěvákem Sex Pistols Johnem Lydonem a celý program zahájí dvouhodinový souboj balkánských dechovek Fanfare Ciocarlia a Boban i Marko Maković Orkestar. Hlavní hvězdou by pak měl být Nick Cave s projektem Grindermanem.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč