Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Mistryně převleků se chystá do Prahy. Lady Gaga vystoupí 5. října

Kultura

  11:01
Provokativní americká zpěvačka Lady Gaga vystoupí v rámci svého evropského turné 5. října v pražské O2 areně. Umělkyně proslulá svými extravagantními show se v Česku představí podruhé.

Lady Gaga při předávání Amerických hudebních cen 2013 foto: Reuters

Naposledy vystoupila v Česku v roce 2010, kdy ve vyprodané O2 areně nabídla všechny své hity i řadu efektů včetně pyrotechniky umístěné v podprsence.

Zpěvačka přezdívaná "princezna popu" loni vydala své třetí studiové album Artpop, které se sice nesetkalo s velkým ohlasem u kritiky ani posluchačů, o její vystoupení však bývá velký zájem. V hledišti O2 areny před čtyřmi lety bylo podle pořadatelů přibližně 17.000 diváků. Nebyl však překonán návštěvnický rekord O2 areny, který drží Madonna, na jejíž koncert v roce 2006 dorazilo 18.628 diváků.

ČTĚTE TAKÉ

Lady Gaga, občanským jménem Stefani Joanne Angelina Germanottaová, se narodila italským rodičům. Přezdívku si zvolila podle písničky Radio Gaga od skupiny Queen. V roce 2008 vydala úspěšné album The Fame, které je podle ní o tom, "že se každý může cítit slavný". Deska se dostala na vrchol světových hitparád stejně jako její singly Just Dance a Poker Face.

Lady Gaga je známá sběratelka módy. Z aukce šatů od už nežijícího návrháře Alexandera McQueena si jeden model také odnesla.

Jedna z nejprodávanějších světových zpěvaček ve své hudbě mísí taneční pop a elektro-pop, používá i prvky rocku a disco hudby. Její koncerty bývají velmi odvážné - vystupuje v provokativních převlecích, které si sama navrhuje a vyrábí.

Předprodej vstupenek v cenách od 1390 korun do 2590 korun bude zahájen 17. února.

Autor: