Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Moderátor Oscarů šel pro nepovedený vtip až k Hitlerovi

Kultura

  18:30
LOS ANGELES/PRAHA - Budoucí moderátor oscarového ceremoniálu Seth MacFarlane při ohlašování nominací předvedl, že při hledání zdrojů humoru není právě vybíravý.

Moderátor Oscarů Seth MacFarlane foto: Reuters

Režisér komedie Méďa a autor například seriálu Griffinovi Seth MacFarlane si dlouhodobě buduje image nekorektního vtipálka. Snažil se jí dostát i při čtvrtečním moderování nominací na Oscary. 

Více o nominovaných filmech a tvůrcích čtěte ZDE:

Vyhlašování nominací se Seth MacFarlane ujal spolu s herečkou Emmou Stoneovou. Jeho poznámky k nominacím byly podle očekávání mírně troufalé: Nominované režiséry představil jako „ty nejlepší v sezení na židli a sledování, jak ostatní dělají film“ a po vyhlášení kategorie Nejlepší mužský herecký výkon, v níž figurují samí držitelé Oscarů z předchozích let, poznamenal: "Je to ale v téhle kategorii závan čerstvého vzduchu."

Humor za každou cenu

Divákům ceremoniálu ovšem poněkud zatrnulo, když MacFarlane v ne právě podařeném vtipu spojil rakousko-francouzsko-německý film Michaela Hanekeho Láska a vůdce třetí říše: „Četl jsem, že Lásku koprodukovalo Rakousko a Německo. Ty když se naposledy daly dohromady a něco koprodukovaly, tak to byl Hitler – ale tohle je něco mnohem lepšího.“

Bude-li se předávání Oscarů odehrávat v podobném duchu, uvidí svět v noci z 24. na 25. února.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!