Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Moment setkání žádný on-line nenahradí. TrutnOFF BrnoON i letos bude

TrutnOFF BrnoON (publikum) foto: František Ciml

"Době navzdory a s návratem ke kořenům, naše setkání bude," hlásí pořadatelé od loňska přesunutého festivalu TrutnOFF BrnoON, který adoptovalo naše druhé největší město. Uskuteční se opět v tradičním termínu 20. - 22. srpna na stejném místě jako loni, v areálu Na Střelnici v Brně-Pisárkách.
  14:51

Stejně jako v roce 2020, kdy byl TrutnOFF BrnoON s více než padesáti účinkujícími jedním z největších festivalů prvního omezeného covidového roku, nabídne i letos několik desítek účinkujících, ale i přednášky, meditace či open air bohoslužby. Kapacita počtu diváků bude omezena podle aktuálních vládních restrikcí.

Pořadatelé zveřejňují první čtyřlístek letošních účinkujících: punkový Visací zámek, undergroundovou legendu Plastic People of the Universe, alternativní Dunaj a elektronicky roztančenou slovenskou kapelu Puding paní Elvisovej.

„Věříme, že se naši kmenoví spiklenci i nově příchozí opět po dlouhém lockdownu zvednou z domácího bezpečí a se zdviženou hlavou se rozhodnou jít zase tančit s vlky na živou produkci. Moment setkání totiž žádný on-line koncert nemůže nahradit. Naopak, je to hrob pro živou kulturu,“ říkají pořadatelé festivalu, jehož kořeny sahají hluboko do minulého režimu, kdy jeho pořádání znemožňovala Státní bezpečnost.

Po 37 letech v podkrkonošském Trutnově zakořenil vloni festival v Brně díky vstřícnosti tamního magistrátu. „Podobnou vstřícnost jsme za celou historii pod horami v Trutnově nepoznali. Je to nesrovnatelné,“ uvádějí pořadatelé.

Vstupenky nyní v nejnižší ceně 1 300 korun lze zakoupit na webových stránkách festivalu www.trutnoffbrnoonfestival.cz. I letos platí, že při objednání devíti vstupenek je desátá zdarma.

Autor: