130 let
Mrakoplaš

Mrakoplaš | foto: Archiv skupiny

Mrakoplaš bojuje proti nemoci, jež zabila Terryho Pratchetta

Kultura
  •   12:00
Už pošesté organizuje na 31. května skupina Mrakoplaš benefiční koncert Mrakoplaš kontra Alzheimer na podporu výzkumu Alzheimerovy nemoci.

Není to náhoda: skupina se jmenuje podle čaroděje z oblíbených knížek Úžasná Zeměplocha anglického spisovatele Terryho Pratchetta, který sám Alzheimerovou nemocí trpěl a v roce 2015 na její následky zemřel.

Celý výtěžek z akce bude věnován oddělení kognitivních poruch AD Centra v Národním ústavu duševního zdraví v Klecanech u Prahy, které se dlouhodobě zabývá především včasnou a správnou diagnostikou Alzheimerovy nemoci.

A co bude v bohnickém Divadle Za plotem, kde se koncert odehraje, k slyšení? Především písničky samotných organizátorů večera. „Mrakoplaš sází na inteligentní rockové písničkářství, plně rukodělnou hudbu, nebojí se instrumentálních sól ani zajímavých aranžmá,“ psali jsme na tomto místě v recenzi loňského alba Hlídač.

Protagonisté pak přivítají na pódiu dva hosty. Jednak kytaristu a zpěváka Petra Jandu, se kterým zahrají několik písniček jeho Olympiku, a recitátora Mirka Kováříka, mistra přednesu nejen beatnické poezie.

Autor: obz
  • Vybrali jsme pro Vás