Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Muhammad Ali boxuje o život za zpěvu Lenky Dusilové

Kultura

  13:00
PRAHA - V klubu NoD se dnes odehraje pražská premiéra představení One Step Before the Fall, které je inspirované životem amerického boxera Muhammada Aliho.

Lenka Dusilová a Markéta Vacovská foto: NoD

Divadelní soubor Spitfire Company připravil představení se zpěvačkou Lenkou Dusilovou a tanečnicí Markétou Vacovskou v režii uměleckého šéfa souboru Petra Boháče. Spitfire Company se dlouhodobě pohybují v oblasti fyzického a tanečního divadla, které v sobě zahrnuje i prvky činoherní.

One Step Before the Fall

Projekt vznikl za produkční podpory Studia Damúza a v rezidenčním programu nového trutnovského kulturního prostoru Uffo, který se zaměřuje na progresivní dramaturgii v oblasti divadla, hudby, výtvarného umění, ale i dalších uměleckých žánrů, především současného cirkusu. V Uffo měl také projekt 29. listopadu premiéru.

Tématy, jimiž se v dnes uváděné inscenaci zabývají a k nimž jim poskytl inspiraci slavný boxer, jsou vyčerpání, Parkinsonova nemoc, boj a fyzická síla. Projekt One Step Before the Fall je absolventské představení Markéty Vacovské na HAMU; se Spitfire Company již dříve spolupracovala na několika inscenacích. Zpěvačka Lenka Dusilová už několikrát také participovala na divadelních projektech.

"Lenka Dusilová svým zpěvem a hudbou, kterou tvoří naživo, mi dodává sílu i potřebnou vůli, bez níž bych nedošla do závěrečných kol toho šíleného tanečně-boxerského zápasu," říká Vacovská.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!