Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Muse v Praze 26. května předvedou svou dosud největší rockovou show

Kultura

  23:30
PRAHA - Britští hudební velikáni Muse vystoupí v neděli 26. května v Česku už počtvrté, tentokrát s albem The Simulation Theory. Po festivalovém pódiu a 02 areně se pokusí pokořit Letiště Letňany. Pódim už na místě stojí. Skupina podle svých slov dosáhla produkčně svých limitů. Z předskokanů za zmínku stojí tuzemský objev The Atavists.

Frontan kapely Muse, Matthew Bellamy foto: Muse.mu

„Evropo, The Simulation Theory Tour přistála,” oznámili Muse na svém Facebooku a sdělení doplnili fotografií gigantického pódia. Přesně tohle pódium už stojí na pražském letišti Letňany.

22.května 2019 v 10:42, příspěvek archivován: 24.května 2019 v 21:37

Narážka na zjevení z jiné planety není náhodná. Odvěká láska britské rockové trojice ke sci-fi ji dohnala ke koncertní show, v které by podle zpráv z britského tisku neměli chybět tanečníci, kaskadéři, dechová sekce, laserové simulace muzikantů nebo obří mimozemský robot. To vše před setem obrovských LED obrazovek.

Muse se štědrou podívanou chystají doprovodit především žánrově pestré poslední album The Simulation Theory. Tam nechyběla kritika současné světové politiky, odlištění, propagandy a technizace společnosti.

Sám zpěvák Matthew Bellamy prohlásil, že možná už jako těleso našli limity rockové show, kterou není po této tour kam dál posouvat. Kapela se dle svých slov cítí jako jediná svého žánru, která v současnosti vytváří tak spektakulární koncerty. Jejich krokem do budoucna už je podle nich jen kontrast - čistě hudební koncert bez kulis.

Bude robota v nadživotní velikosti opravdu řídit Bellamy, jako je tomu na videoukázkách, které zveřejnila samotná kapela? Podaří se kapele ukočírovat desítky tisíc lidí pod širým nebem, a zároveň neztratit hloubku a naléhavost svých kytarových pobídek k odboji? To uvidí v neděli všichni milovníci velkolepé hudby, spektáklu i revolucí.

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...