Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Muzikálový skladatel Webber si po zhlédnutí filmové adaptace muzikálu Kočky raději pořídil psa

DO KINA: Kočky zpívají, medvídci cestují. foto: iDNES.cz

Slavný britský skladatel Andrew Lloyd Webber byl po zhlédnutí filmové verze svého muzikálu Cats (Kočky) tak zděšen, že si pořídil psa. Řekl to magazínu Variety k muzikálovému filmu z roku 2019, který strhala i kritika.
  14:00

Film byl podle 73letého skladatele „zcela mimo“. „Podíval jsem se na něj a pomyslel si jen ‚Ó bože, ne‘. To bylo poprvé za mých více než 70 letech na této planetě, co jsem šel ven a koupil jsem si psa,“ svěřil se skladatel.

Z filmového muzikálu Cats
Z filmového muzikálu Cats

Havanský bišonek smí páníčka doprovázet i při cestování letadlem. Jednomu dopravci předem sdělil, že zvíře mu slouží jako terapeutický pes. „Letecká společnost mi odpověděla se slovy: ‚Můžete dokázat, že ho opravdu potřebujete?‘ A já jsem řekl: ‚Ano podívejte se, co Hollywood udělal mému muzikálu Cats‘,“ popsal Webber. Nato mu prý bylo bez dalšího dokazování povoleno vzít psíka na palubu.

Oscarový režisér Tom Hooper do filmové adaptace muzikálu Cats obsadil hvězdy jako Judi Denchová, Idris Elba, Taylor Swiftová nebo Jennifer Hudsonová a s pomocí počítačové techniky nechal vytvořit hybridní kočkolidi. Snímek však posbíral hned šest hollywoodských anticen Zlatá malina.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...