130 let
Britská formace Hot Chip.

Britská formace Hot Chip.

Na Electronic Beats v Praze se představí i hudební špička Hot Chip

Kultura
  •   16:38
PRAHA - Britská formace Hot Chip, jež se může chlubit nominací na cenu Grammy, se představí 7. května v pražském Veletržním paláci na festivalu Electronic Beats. V rámci festivalu vystoupí také Booka Shade, Ralph Myerz & The Jack Herren Band a Turboweekend.

Anglická pětice Hot Chip hrající hudbu ve stylu indie elektroniky v únoru vydala své čtvrté řadové album s názvem One Life Stand. Z něho v Praze pravděpodobně představí singly Boy From School či Over and Over, řekla organizátorka festivalu Martina Reková.

Předprodej vstupenek na jeden z největších festivalů elektronického žánru v Praze byl již zahájen. Ceny vstupenek se liší podle měsíců; v březnu 350 korun, v dubnu 450 korun, v květnu 550 korun a 650 korun na místě.

"V Hot Chip není těžké vidět posly velkého popu 21. století. Hudby, která je na jednu stranu popově vřelá a jásavá, ale současně nevtíravě odtažitá a v textech zábavná i věcná," zhodnotil tvorbu největších hvězd festivalu hudební publicista Pavel Kučera.

Na festivalu budou dále vystupovat například Booka Shade, berlínská dvojice, která také představí své nové čtvrté album More!, Ralph Myerz & The Jack Herren Band, norská skupina kombinující ve svých skladbách funk, disco, electro a house, nebo třeba dánská formace Turboweekend hrající rock, disco a elektroniku.

Ralph Myerz.

Electronic Beats se uskuteční v Praze už počtvrté. V minulých letech hostil světoznámé interprety, jako The Prodigy, Underworld, The Orb nebo Róisín Murphy a pokaždé byl beznadějně vyprodán. Po startu v Praze se festival přesune do rakouského Štýrského Hradce, dále do německého Kolína nad Rýnem.

Myšlenkou Electronic Beats je spojení živých vystoupení kapel se sety dýdžejů. Propojení živé hudby, dobrého zvuku a atmosféry párty si získalo mnoho fanoušků elektronické hudby po celé Evropě.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK