Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Na festival v Panenském Týnci dorazí i Röyksopp

Kultura

  13:38
PRAHA - Další zahraniční hvězdou prvního ročníku dvoudenního Open Air Festivalu, který začne 13. srpna na letišti v Panenském Týnci, bude norské elektronické duo Röyksopp. V úvodním festivalovém dni tak doplní už dříve avizovanou britskou taneční kapelu Faithless.

Na festival dorazí i norské elektronické duo Röyksopp. foto: royksopp.com

Novinářům to řekla dramaturgyně festivalu Milena Palečková.

Röyksopp letos na jaře vydají desku Senior, kterou publiku v Česku poprvé představí právě v Panenském Týnci. Součástí vystoupení bude podle pořadatelů audiovizuální show s lasery a projekcemi. Členy popového dua jsou Torbjorn Brundtland a Svein Berge.

Držitelé MTV Europe Music Award z roku 2002 za nejlepší hudební video ke skladbě Remind Me, kteří ve svém repertoáru mají hity jako Eple, Poor Leno nebo Sparks, se v České republice naposledy představili před osmi lety. Jejich nejznámější skladba What Else Is Here? byla využita v reklamním spotu mobilního operátora.

Hudební hvězdy festivalu

Kromě Röyksopp a Faithless vystoupí na festivale ze světových interpretů ještě slovenský zpěvák Richard Müller. Z tuzemských interpretů dorazí Čechomor, Support Lesbiens, Sunshine, Dan Bárta a Illustratoshpere, Buty, Tata Bojs, Vypsaná fixa, Psí vojáci, Here, Jiří Schmitzer, 100°C, Tomáš Klus, UDG, Už jsme doma, Wohnout, Xavier Baumaxa, Xindl X, Laura a její tygři, Jan Budař či Marek Ztracený.

Podle promotéra festivalu Michala Lukeše, který se loni podílel na Sázavafestu, má 30 minut jízdy autem od Prahy nedaleko známého nedostavěného gotického chrámu vzniknout festival přinášející zábavu pro celou rodinu. Proto přinese možnosti sportovních aktivit i dětský koutek.

"Chceme se dobře zapsat na festivalovou mapu jako místo, kam se budou návštěvníci rádi vracet," uvedl Lukeš.

Na ploše 65 hektarů budou k dispozici minimálně čtyři pódia. Pořadatelé očekávají zhruba 15 tisíc návštěvníků, pro něž připraví pět tisíc parkovacích míst.

Kromě hudby i divadlo
Festival nabídne i divadelní představení Strange Love. V černé komedii Petra Pýchy a Jaroslava Rudiše o posledním fanouškovi skupiny Depeche Mode v Čechách, kterou uvádí Činoherní studio Ústí nad Labem, se jako hlavní hrdina Ludvík představí Marek Taclík.

"Člověk jde z dobrého divadla stejně jako z dobrého koncertu. Návštěvníci nemusejí čekat nic zvláštního, zažijí jeden z koncertů na festivalu," řekl Taclík.

Jména dalších hostů budou pořadatelé oznamovat na internetových stránkách www.openairfestival.cz. Předprodej vstupenek na nový festival v Panenském Týnci začal 1. února v síti Ticketpro, lístek na oba dny stojí 660 korun, na webové stránce festivalu se mohou zájemci dozvědět i o možnosti slevy. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!