Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Na festivalu Brutal Assault dnes vystoupí Kreator a SUNN O)))

Kultura

  16:00
JOSEFOV (NÁCHODSKO) - Metalový festival Brutal Assault, který včera odpoledne začal v areálu pevnosti v Josefově na Náchodsku, nabídne fanouškům během čtyř dnů vystoupení zhruba stovky skupin. Mezi nimi bude například legendární formace Kreator, Sepultura, Napalm Death nebo SUNN O))).

Německá thrahmetalová skupina Kreator. foto: Reprofoto

„Jedinou dosavadní změnou oproti programu je zrušení vystoupení skupiny Killing Joke, která se omluvila,“ řekl Radek Pavlovič z organizačního týmu akce. 

Organizátoři slibují, že jubilejní 20. ročník festivalu nabídne nejzajímavější skupiny z alternativní scény, od metalu a punku až po ambient či tibetskou rituální hudbu. „Dramaturgicky rozmanitý lineup v kombinaci s unikátním prostředím habsburské vojenské pevnosti je to, co Brutal Assault odlišuje od jiných festivalů,“ uvedl za organizátory Tomáš Karlík.

Brutal Assault si své dvacáté výročí připomíná speciální publikací, která na 400 stránkách shrnuje celou historii festivalu a po dnešním křtu bude k prodeji přímo ve festivalovém areálu. Novinkou letošního ročníku je i půjčovna kol pro návštěvníky akce.

Festival tradičně láká cizince, kterých je v areálu většina. „Hodně lidí je z Polska, ale jezdí také pravidelně fanoušci z Indie, Singapuru, Islandu,“ řekl Pavlovič. Loni mohlo 14.500 fandů metalu v josefovské pevnosti sledovat například vystoupení kapel Slayer, Amon Amarth či Children of Bodom.

Festival Brutal Assault vznikl na Moravě jako malá akce a měnil místa konání. V Josefově se koná od roku 2007.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!