130 let
7 Fingers: La vie

7 Fingers: La vie | foto: 7doigts.com - Yann Boyenval

Na Letní Letnou přijede slavný cirkus 7 Fingers

Kultura
  •   10:15
PRAHA - První ohlášenou hvězdou letošního festivalu Letní Letná je kanadský soubor 7 Fingers, jeden z nejslavnějších nových cirkusů světa.

Devátý ročník přehlídky cirkusů a divadel se bude konat od 19. srpna do 2. září v pražských Letenských sadech. Kanadský soubor, který navštíví Prahu poprvé, přiveze představení La Vie, které kombinuje cirkusové umění s kabaretem, tancem a živou hudbou.

zdroj: www.youtube.com

"Jde o velmi zábavnou, radostnou a dráždivou podívanou, i když je jejím tématem šílenství, smutek, špatné chování, bolest nebo romantická láska, která nedošla naplnění. Představení je plné neočekávaného, šíleného, nepříčetného a zároveň překvapivě dojemného," uvedl ředitel festivalu Jiří Turek. Z cirkusové zábavy dojde na žonglování s diaboly i tyčí, akrobacii ve vzduchu, na lidech, šálách i řetězech, odvážné skoky a neuvěřitelné fyzické schopnosti, dodal Turek.

7 Fingers

Název souboru, který vznikl v roce 2002 v kanadském Montrealu, překládá soubor jako "sedm prstů na ruce" - jako označení pro rozdílné části, které ale při své aktivitě mají společný cíl. Jméno se také vztahuje k sedmi zakládajícím členům, kteří se sešli jako herci na jevišti a postupně rozšiřovali své pole působnosti - stali se z nich režiséři, choreografové, autoři i trenéři nového cirkusu.

Představení La Vie se odehrává v očistci fantazie, kde hříšníci padají, žonglují, šplhají, létají, zpívají a žertují, aby se dostali z pekla. Ďábelský konferenciér vládne pevnou rukou, v bezpečí nejsou ani diváci, když váží jejich duše.

Autor: ČTK