Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Na letošním festivalu Okoř poprvé vystoupí NightWork a Olympic

Slovensko-cest

  16:19
PRAHA - Mladá skupina NightWork se zpěvákem Vojtěchem Dykem a tuzemská bigbítová legenda Olympic vystoupí poprvé na festivalu Okoř 2010, který se bude 21. srpna konat již pojedenácté. Na pódiu pod troskami romantické zříceniny nedaleko Prahy se setkají také zpěvačky Lucie Bílá a Jana Kirschner.

Český Slavík 2009 - Skokan roku skupina NightWork foto: Michal Doležal, ČTK

Hudební akce bude mít obvyklý česko-slovenský charakter. Spolu s Janou Kirschner ze Slovenska dorazí i populární punkoví humoristé Horkýže slíže.

Tuzemskou scénu vedle NightWork s úspěšnou písní Globání oteplování a Olympiku, který svými starými hity nedávno nadchnul tisíce lidí na festivalu Votvírák, budou reprezentovat Mig 21 pod vedením Jiřího Macháčka, stále populárnější Eddie Stoilow, Jiří Schmitzer a mladý písničkář Tomáš Klus.

"Další účinkující jsou v jednání a pořadatelé brzy oznámí jejich jména," uvedla źa pořadatele Kristina Horáčková.

Na místě nebude chybět stanové městečko, stánky s občerstvením ani dostatek parkovacích míst. Pro návštěvníky bude také zajištěna kyvadlová doprava z pražských Dejvic. Festivalovým programem bude tradičně provázet moderátorka Šárka Kubelková.

Loňský jubilejní ročník festivalu Okoř 2009 potvrdil pověst akce pro rodiny s dětmi. Vedle hudebních vystoupení nabídl v areálu houpačky a další atrakce pro děti. Mnozí z téměř 5000 návštěvníků toho využili a dorazili i se svými potomky. "Už loni se nám osvědčil dětský koutek s hlídáním, a tak nebude chybět ani letos," podotkla pořadatelka festivalu Hana Petřinová.

Na festivalu se představili slovenští Desmod, Fate Magazine, Mňága a Žďorp, Marek Ztracený, Divokej Bill, Anna K & Band, Vypsaná Fixa, Mig 21, Chinaski a akci zakončil Ondřej Hejma se skupinou Žlutý pes. Hlavní hvězdou byla skupina Chinaski. Část výtěžku byla jako každoročně věnována na renovaci hradu Okoř.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...