Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Na Meltingpot do Ostravy zavítá náčelník amazonského kmene nebo bývalá vokalistka Madonny

Kultura

  10:00
Fórum Meltingpot přivítá v Ostravě během festivalu Colours of Ostrava známé a vlivné tváře snad ze všech oblastí lidského života. Návštěvníci se mohou těšit na špičkové novináře, odborníky na vědu, cestovatele, spisovatele, hudebníky nebo také osobnosti sportovního života.

Vůdce amazonského kmene Manari Ushigua. Fórum Meltingpot 2019. foto: Meltingpot

“Čtyřdenní program Meltingpotu bude opět nabitý, nabídneme devět tématicky zaměřených scén s padesáti zahraničními a sty domácími hosty ze všech oblastí lidského myšlení - vědy, umění, osobnostního rozvoje, politiky, médií, filozofie, ale třeba také z cestování,” láká dramaturgyně Petra Hniková Charmite.

Podívejte se na některé z řečníků v galerii:

Pastor, řečník, komik a manželský poradce Mark Gungor. Fórum Meltingpot 2019.
Izraelský spisovatel a zastánce politické nekorektnosti Tuvia Tenebom. Fórum...

Novinkou pro letošní rok je především The Big Bang Stage, scéna věnující se popularizaci částicové fyziky. Návštěvníci se budou moci setkat a diskutovat s předními vědci organizace CERN a dalších spřátelených institucí. Program bude doplněn o interaktivní a zážitkové workshopy.

Fórum Meltingpot letos v lednu spustilo druhé pokračování projektu Voices of Meltingpot – filmových zpovědí vybraných hostů z předcházejícího ročníku. Z roku 2018 to jsou například autor bestselleru Hygge Meik Wiking, komiksolog James Kakalios, „futuristický mnich“ Bruno Marion, klimatolog Václav Cílek, překladatel Martin Hilský a další. 

Fórum Meltingpot

Od 17. do 20. července (v rámci festivalu Colours of Ostrava)

Industriální areál Dolní Vítkovice, Ostrava

Autor: