130 let
Obrazem

Na Primě startují ‚čeští‘ Tři mušketýři. Podívejte se, kde se natáčel seriál BBC

Kultura
  •   14:00
V pondělí 29. začíná na Primě vysílání britského seriálu Tři mušketýři, který vznikl v produkci BBC a nabízí novou variaci na zřejmě nesmrtelný román Alexandra Dumase. První i druhá řada seriálu se natáčela v Česku, například na hradech Zvíkov, Švihov a Křivoklát, zámcích Kroměříž a Hluboká, nebo v historických pražských uličkách.

V hlavních rolích seriálu se představí známí britští herci, například Luke Pasqualino z úspěšného seriálu Borgiové, který se představí jako d´Artagnan, Santiago Cabrera, který se objevil ve filmu Anna Karenina a zde ztvárňuje Aramise, nebo Tom Burke jako Athos a Howard Charles v roli Porthose. V dalších rolích hrají Ryan Gage (Ludvíku XIII ), Hugo Speer (kapitán Trevilla), Maimie McCoy (Milady de Winter), Peter Capaldi (kardinál Richelieu) anebo Marc Warren (Rochefort .

Autorem seriálu z produkce BBC je Adrian Hodges. Hlavním režisérem je Toby Haynes, který stojí například za britským seriálovým hitem Sherlock. 

Tři mušketýři: Zámek Slavkov
Tři mušketýři: Zámek Slavkov

Kde se natáčelo:

První řada seriálu se natáčela od března do října 2013 v klášteře v Doksanech, v zámku v Ploskovicích, v klášteře v Chotěšově na Plzeňsku, na hradě Švihov, v Terezíně, na zámku a zahradách v Kroměříži, na zámku ve Slavkově, na hradě Zvíkov, na zřícenině hradu Zvířetice, na zámku Kačina, v knižnice ve Strahovském klášteře, v Balizice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově nebo v ulici Liliova v Praze. 

Zámek a zámecké zahrady byly filmovány ve Slavkově u Brna, Clam-Gallasov palác v Praze, hrad Křivoklát, hrad Točník, mlýn Štampach, zámek Libochovice, zámek Čimelice, klášter Kladruby, Kostel sv. Jakuba Chvojen, Zámek Sychrov a Adršpach. 

Filmování druhé série začalo 7. dubna 2014 opět v České republice. V týdnu od 12. do 19. dubna se filmovalo na zámku Dobříš a v okolí, dále se natáčelo na obdobných lokacích jako v případě první série, tedy v Doksanech, Dobříši nebo v Praze v ulici Zlatá a Liliova.

 

Autor: Lidovky.cz